Köşe YazılarıTokat'dan Güncel Haberler

TAŞLARIN DOSTLARI…

Ender Demirtaş, yaklaşık 10 yıldır İstanbul’dan Tokat’a taşınan bir işadamı. Onu benim nezdimde özel kılan vefası, riyasız samimiyeti ve Tokat diye bir derdinin olmasıdır. Hani bir hikaye anlatılır, ne kadar doğrudur bilemem. Vakti zamanında Kayseri Milletvekili meclisin bir oturumda içi geçmiş, uyandığında elini kaldırmış, “Ben de Kayseri’ye liman isterim” deyivermiş.

Buda oldu. Tokat’ta deniz var mı? Yok. İşte bu Ender Demirtaş dostum Tokat’ta kano organizesi yaptı. Almus Barajında bunu da yaptı. Dedim ya, 10 yıldır Tokat’a taşınıyor adeta. Kâh işadamlarını getiriyor, kah sporcuları getiriyor, kah kültür sanat, turizm insanlarını taşıyor Tokat’a.

Bir telefon, baktım Ender Demirtaş: Tokattayım dedi. Nerdesin dedim, hemen geliyorum. Dedeman Oteldeymiş, gittim yanına. Baktım, yine bir heyetle gelmiş Ender Başkan. Bilim insanları, taşların dostları.

Almusa gidecekler. Bölgedeki değerli taşlarımızı daha değerli kılmak için bir üretim merkezi ve atölyesi yapmayı planlıyorlar. Ama öncelikle bu heyeti tanıtmam gerekiyor.

Ender Demirtaş, tanıyorsunuz ama ben yine de söylemiş olayım. Ender Demirtaş, İstanbul’da bir çok alanda işkolları olan işadamı ve TOKGİAD’ın kurucu genel başkanıdır. Yakın zamanda bir sağlık sorunu yaşadı. O sebeple iş yükünü hafifletmek adına TOKGİAD başkanlığını bırakmış ama bu seferde Tokat taşları için yollara düşmüş.

Prof. Dr. Sibel Kılıç,
Marmara Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü ve Kuyumculuk Ve Mücevherat Tasarımı Bölüm Başkanı hanımefendi, tam da Tokat taşlarının hem hikayesini, hem değerini, hem de Tokat’a katma değer sağlamak üzere gelmişler. Sibel Hocamı görüp tanıyınca, işte tevazu sultanı dedim.

Dr. Öğr. Üyesi M. Batuhan Kurt, Uygulamalı bilimler Yüksekokulu müdür yardımcısı. Kendisiyle ilgili Ender Başkan bir özet geçmişti. Varlığıyla Tokat’a değer kattığı gibi, Tokat’ın taşlarını da yükte hafif paha da ağır olacak bir üretim merkezi projesini anlattı ki, doğrusu çok heyecanlandım.

Sefa Karasu, TOKGİAD Genel başkanı. Genç kardeşimiz, Ender Demirtaş Başkandan bayrağı devir alan isim. İstanbul’da Tokatlıların alanını genişletecek vizyon ve ışığı gördüm kendisinde.

Murat Yılmaz, Kocaeli Tokat il ve ilçeleri derneği genel Sekreteri. Tokat’ın Kocaeli’nde en iyi şekilde temsil edilmesini sağlayan isimlerden birisidir. Uzakları yakın etme açısından bu derneklerin üstlendiği görevler çok önemlidir.

Özetle, bunca hayal kırıklıklarına, bunca üzüntüsüne, bunca umudunu yitirmiş olmasına rağmen, Ender Demirtaş’ın yine Tokat derdinin ve sevdasının depreştiğini görüyorum. İflah olmaz bir hastalıktır. Vaktini, sağlığını, paranı ve hayallerini verirsin, sonra sırtında onlarca hançer yarası, yüreğinde kırgınlık sızısıyla kala kalırsın. Fakat, Ender Demirtaş isminin benim için özel bir önemi ve anlamı vardır. İstanbul’da hayatımın en büyük acısını yaşarken, omuzumda Ender Demirtaş’ın dost eli vardı. Bu dost elini, beni teselli eden bağrını, kulağıma fısıldadığı acımı paylaşan sözünü hiçbir zaman unutmadım, unutmayacağım…

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: