Gündem

Çorum Tarihinin En Büyük Atlı Etkinliği

Çorum, cumhuriyet tarihinin en büyük atlı organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Hititlerin 3 bin yıllık tarihin tanıtılması amacıyla yapılan “Ride for Hitit” etkinliğine 25 ilden 125 atlı spor tutkunu atlarıyla katıldı.

 

Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi’nin katkılarıyla Ride For Far ve Hitit Endurance Atlı Safari Grubu tarafından düzenlenen “Ride For Hitit” programı büyük ilgi gördü. Çorumlu Obası’nda başlayan etkinlik Alacahöyük ve Hattuşa’da devam etti. 

 

5-7 Kasım tarihleri arasında devam eden organizasyon kapsamında 81 ilden 125 at ve atlı spor tutkunu Çorum’da bir araya geldi. Etkinlik kapsamında ilk olarak Sıklık Tabiat Parkı’nda bulunan Çorumlu Obası’nda meşale teslim etme töreni düzenlendi. Törene, Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubatlı, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ile misafirler katıldı.

 

“At, Türk’ün kanadıdır”

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, farklı şehirlerden 125 sporcunun etkinliğe katıldığını belirtti. Başkan Aşgın, “Siz karada gemiler yapın denizler ayağınıza gelir. Biz obayı yaptığımızda at var mı? Diye soranlar oldu. Bu anlamda biz karada gemiler yaptık ve bu organizasyonla deniz ayağımıza geldi. 25 farklı şehirden 125 sporcu atıyla buraya geldi. Hepsi de dünyanın merkezine hoş, sefa geldi. Buradan meşaleyi teslim alan sporcularımız Alacahöyük’ten Hattuşa’ya Hitit yolundan atlarla 55 km yol gidecekler. Barışın ve medeniyetin başkenti olan şehrimizde surların önünden dünyaya bir kez daha barış ve kardeşlik mesajı verecekler. “At Türk’ün kanadıdır” diye güzel bir söz var. Biz de öyle düşünüyoruz. At üstünde medeniyet kurmuş çok yüce bir milletin mensuplarıyız. Bu anlamda tarihimizle de gurur duyuyoruz” dedi ve bu tür etkinlikleri Çorum halkı ile buluşturmaya devam edeceklerini belirtti.

 

The post Çorum Tarihinin En Büyük Atlı Etkinliği first appeared on KANAL 101.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: