Gündem

Çorum Milletvekili Erol Kavuncu’nun Lütfü Türkkan ile ilgili TBMM de düzenlediği basın açıklaması

TBMM BASIN TOPLANTISI

 

Üzerinde yaşadığımız dünyanın kalbi kadim Anadolu coğrafyası 1071’den beri bedeli şehitlerimizin kanıyla ödenerek vatan kılınmıştır. Her karış toprağını kanlarıyla sulayarak kazanan kahramanlarımızın yattığı bu topraklar, dünyanın en büyük şehitliğidir. 

Aziz vatan topraklarında yaşayan 85 milyon herkesin de aziz şehitlerimize kan borcu vardır, can borcu vardır, derin minnet borcu vardır. 

Şehitlerimizin emaneti olan gözbebeğimiz şehit ailelerimiz ise, onurumuzdur, şerefimizdir, başımızın tacı kırmızı çizgimizdir.

TBMM’de İYİ Parti adına her söz aldığında, her konuştuğunda, kurduğu cümlelerden, takındığı tavırlardan dolayı milletvekilleri olarak, aynı çatı altında olmaktan utanır olduğumuz İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’ı son affedilmez vukuatı nedeniyle şiddetle, nefretle kınıyor, lanetliyorum.  

Şeref yoksunu, namus fukarası, ağızından lağım akan bu müptezelin milli iradenin tecelligahı olan Gazi Meclisimiz’ de yeri olamaz. Şehitler ve gazilerin omuzlarında yükselen bir devletin Meclisinde durduğu her an aziz milletimize hakarettir, zulümdür. Altında binlerce şehidimizin yattığı bu topraklara her bastığında şehitlerimizin kemikleri sızlayacaktır.

Gazilerimiz, şehitlerimiz ve şehit yakınlarımız bizim onurumuzdur, şerefimizdir.  Şehidimizin aziz hatırasına yapılan bu çirkin saldırı aziz milletimizin tamamına yapılmıştır. TBMM’de milleti temsil gibi kutsal bir görev için bulunan bir milletvekilinin de kendisini seçen vatandaşımıza kullandığı bu çirkin üslup, iğrenç saldırı asla kabul edilemez.

Sicili bozuk bu küfürbazın bu yaptığı ilk vukuatı da değil son vukuatı da olmayacaktır. Zira bu edepsizin meşrebi tabiatı budur. Geçen sene Şehit Kaymakamımız Muhammed Fatih SAFİTÜRK’ün kıymetli babaları Gazi Meclisimizi ziyaret etmişti. Bu durumu gören bu kişi hemen telefonuna sarılarak resim çekmiş “kim bu sarıklı cübbeli” diye tweet atmıştı. Provokasyonuna alet etmek istediği kişinin kim olduğu anlaşılınca da geri adım atarak tweetini silmişti. 

Gene bu zat herkesin bildiği gibi; devletin, milletin arazisini gasp edip üzerine, gene devletten çaldığı milyonlarca dolar paralarla kaçak fabrika yapan, yaptığı bu ahlaksızlık ortaya çıkınca da gazeteci dövdüren bir nobranlıkla ve yaptığı hırsızlıkla yine gündem olmuştu. 

Bardağı taşıran son damlayla birlikte hiç kimse, ama hiç kimse böylesi bir haysiyetsizliğe ortak olamaz, olmamalıdır. Zira onu aklamaya çalışan, sırtını sıvazlayan, destek olan hatta bu durumu görmezden gelen herkes yapılan edepsizliğe ortak olacaktır. 

Bu aziz ve necip millete parmak sallayan, milleti hor görüp aşağılayan, daha da ileri gidip anasına bacısına söven bu densizler, bu hadsizler siyaset tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. 

 

Gelinen durum itibariyle burada özellikle belirtmek istediğimiz önemli nokta Gazi Meclisimizdeki tüm partilerin ciddi bir sınavdan geçecek olmasıdır. Bu durum karşısında sergilenecek tavır da herkesin gerçek yüzünü ortaya çıkaracaktır. Bu süreç adeta bir turnusol kağıdı görevi görecek maskeleri düşürecektir. 

Feraset ve basiret sahibi necip milletimiz zamanı geldiğinde gereğini yapacak ve bu zihniyeti tarihin tozlu raflarındaki layık olduğu karanlığa da gömecektir!

Bizler hiç bir partiyi, hiç bir anlayışı şehitlerimizden daha önemli görmüyoruz! Derdi Vatan, Millet, Bayrak ve Devlet olan herkesin de bizim gibi düşündüğüne eminiz. Biz, aynı ideali paylaşan herkesle  ve aziz milletimizle kahraman şehitlerimizin emanetlerine canımız pahasına sahip çıkmaya; şehit ailelerimizin her durum ve şartta yanlarında olmaya kararlılıkla devam edeceğiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete irtihal eden kahraman şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Ruhları şad, mekânları cennet, makamları âlî olsun. 

 

Erol Kavuncu

AK Parti Çorum Milletvekili

The post Çorum Milletvekili Erol Kavuncu’nun Lütfü Türkkan ile ilgili TBMM de düzenlediği basın açıklaması first appeared on KANAL 101.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: