Gündem

ARAÇ SAHİPLERİNE KIŞLIK BAKIM UYARISI!

Çorum’da hizmet veren Saygınlar Oto Servis yetkilisi Birkan Demirci, araç sahiplerini araçlarının kışlık bakımlarını yaptırmaları konusunda uyardı.

Özellikle kış mevsiminde hava koşullarının yaz mevsimine göre farklılık gösterdiğinden araç sahiplerinin kazalara maruz kalmamaları için araçların kışlık bakımlarının yapılmasının önemine dikkat çekti.

KIŞ BAKIMI NEDEN ÖNEMLİ?

Demirci, hava koşulları nedeniyle kış aylarında trafik kazalarında artış yaşandığını belirtti. Demirci, yaptığı açıklamada; “Havanın erken kararması, yağmurun ve karın hem sürücülerin görüş açısını engellemesi hem de zemini daha kaygan hâle getirmesi bu kazalarda etkilidir. Hava koşulları sadece sizin sürüşünüzü etkilemekle kalmaz, aynı zamanda aracınızın sürüş performansını da etkiler. Unutmayın ki, aracınızın düzgün ve randımanlı çalışması için kışa en uygun şekilde hazırlanması gerekir.

Aracınızı kışa hazırlamak için lastik değişimi yapmak, silecekleri yenilemek, aküyü kontrol ettirmek ve frenlerin bakımını yaptırmak önceliğiniz olmalıdır. Ayrıca farların kontrolünün yapılması ve motor suyuna bakılması da önem taşır” dedi.

Kış bakımının profesyonel bir ekip tarafından yapılmasının da can ve mal güvenliği açısından önem taşıdığını dile getiren Demirci, vatandaşların bu konuda hassas davranmaları gerektiğine vurgu yaptı.

 

The post ARAÇ SAHİPLERİNE KIŞLIK BAKIM UYARISI! first appeared on KANAL 101.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: