Gündem

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Olimpiyat Şampiyonlarını Ağırladı

AK Parti MKYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Tokyo Olimpiyatlarında madalya alan Paralimpik Taekwondo Milli Takım sporcularını ve antrenörlerini meclisteki makamında kabul etti.
Paralimpik Taekwondo Milli Takım Teknik Direktörü İlhan Aşkın’a ziyareti sırasında, Tokyo Olimpiyat İkincisi Meryem Betül Çavdar ve Tokyo Olimpiyat Üçüncüsü Mahmut Bozteke eşlik etti.
Tokyo Olimpiyatları hakkında bilgi veren Paralimpik Taekwondo Milli Takım Teknik Direktörü İlhan Aşkın, Tokyo 2020 Olimpik ve Paralimpik oyunlarının pandemi sürecinden dolayı 1 yıl ertelendiğini ve 22 Temmuz’dan başlayıp 5 Eylül 2021’de bittiğini söyledi.
Taekwondo branşında Tokyo  paralimpik oyunlarına Türk Milli Takım kafilesi olarak toplam farklı branşlarda  89 sporcuyla katıldıklarını belirten Aşkın, “Olimpiyatın sonunda 15 madalya ile ülkemize döndük. Bu 15 madalyanın 2 sini elde eden Taekwondo sporcularımız  49 kg.da Meryem Betül Çavdar (Afyon) Tokyo olimpiyatlarında gümüş madalya elde etmiştir. İwas 2018 dünya şampiyonu 2018 -2019- 2021 yıllarında Avrupa şampiyonluk unvanına sahiptir” dedi.
63 kg. da Mahmut Bozteke (G.Antep) Tokyo Olimpiyat oyunlarında 3. Olup, bronz madalya elde ettiğini hatırlatan Aşkın, Bozteke’nin ayrıca 2017 dünya 2.si,  2019 Avrupa 2.si, 2021 Avrupa şampiyonu unvanlı paralimpik Taekwondo milli takım sporcusu olduğunu ifade etti.
Aşkın, Milletvekili Ceylan’a kendilerini kabul ettiği için ve verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek Milli Takım Forması ve rozet hediye etti.
Kendisine nezaket ziyaretinde bulunan Antrenör ve şampiyonlara teşekkür eden Milletvekili Ceylan, her zaman spor ve sporcunun yanında olduklarını söyledi.
Antrenör ve sporcuları başarılarından dolayı tebrik eden Ceylan, ülkeye yaşattıkları gurur için teşekkür etti ve başarılarının devamını diledi.
Şampiyonlarla gurur duyduklarını ifade eden Ceylan, “Ülkemizi uluslararası alanda başarıyla temsil eden ve bizlere büyük gurur yaşatan Tokyo Olimpiyat İkincisi Meryem Betül Çavdar ve Tokyo Olimpiyat Üçüncüsü Mahmut Bozteke’yi kutluyorum” dedi.
Genç neslin güzel ahlakla yetiştirilmesine ve topluma faydalı insanlar olmasına büyük önem verdiklerini kaydeden Milletvekili Ceylan, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi;  vatanına, milletine, bayrağına, devletine, çevresine ve topluma fayda sağlayan iyi bir insan olarak yetiştirmeliyiz” diye konuştu.
Başarılı olimpik ve paralimpik milli sporcuların ve tüm engelli vatandaşların 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayan Ceylan, sporla engelleri aşabiliriz mesajı verdi.
Ceylan, “Sevgi, dayanışma ve empati ile engelsiz bir yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz. Sizlerin daha da başarılı olacağınıza inanıyoruz. Sizler gibi birçok başarılı engelli sporcu kardeşlerimiz birçok kişiye örnek oluyor. Bütün dünyadaki engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Her zaman ki nezaketi ile olimpik ve paralimpik Taekwondo Milli Takım sporcularına Gazi Meclisi gezdiren Ceylan, meclisin çalışma koşulları hakkında bilgiler verdi.

The post AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Olimpiyat Şampiyonlarını Ağırladı first appeared on KANAL 101.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: