Gündem

“KONTAK KAPATMANIN EŞİĞİNE GELDİK”

Üst üste gelen zamların Özel halk otobüsü şoförlerini ve öğrenci servis şoförlerini kontak kapatma noktasına getirdiği ifade edildi.

Artan maliyetleri karşılama noktasında yaşadıkları sorunları dile getiren esnaf, bu şekilde devam ederse kontak kapatmanın son çare olacağını vurguluyor. Kanal 101 Whatsapp İhbar Hattından seslerinin duyulmasını isteyen özel halk otobüs şoförleri, pandemi nedeniyle %30 civarında azalan yolcu sayısının da tüm şoför esnafını zor duruma düşürdüğünü iletti. Tüm bunların yanı sıra özel halk otobüslerine ücretsiz biniş hakkı olan vatandaşların da hem sayısının hem de otobüs kullanımının son dönemlerde artmasının da sektörü zora soktuğu ifade edildi. Akaryakıta gelen zamların en çokta şöför esnafını etkilediğini dile getiren vatandaşlar, yetkililerden yardım talep ettiklerini dile getirdiler.

Okul ve işyeri servis sürücüleri de aynı dertten muzdarip olduklarını açıklayarak, servislerinde çalıştırdıkları yardımcı personellerin maaşlarını dahi ödeyemeyecek duruma geldiklerini belirttiler.

Konuyla ilgili yetkililerden destek beklediklerini dile getiren vatandaşlar, ekonomik iyileştirme çalışmalarında kendilerinin de unutulmak istenmediklerini dile getirdiler.

The post “KONTAK KAPATMANIN EŞİĞİNE GELDİK” first appeared on KANAL 101.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: