Köşe Yazıları

Olacaksa yerli olsun…

Bu sıralar “yerli ve milli” akımı söylemlerini bolca duyuyoruz…

Tamda buna uygun işte; “Yerli Milletvekili”

Mimarsinan’a bıraksan Buhara’yı bulamayacak kişileri vekil yaptık. Tabiiki de Çorum’dan bihaber kişilere bizleri temsil etsin diye yetki verince, sabah akşam “başka şehirlerde hava alanı var, tren yolu var bizde niye yok” deyip dururuz.

Gerçi Çorum’un tek sorunu bunlar mı?

Tabi ki de hayır:

Esnafın sıkıntısı ayrı dert,
İşsizlik gün geçtikçe artıyor,
Şehrin asayiş sorunu her gün daha fazlalaşıyor gibi gibi…

Bu konu hakkında çok şey yazılır ve söylenir de; hangi birini anlatalım. Malum sorun çok, herkes de sorunu biliyor ama temsile yetkili kişi yerli olmayınca milli sorunlarla ilgilenmiyor!

Dört milletvekilimiz var; CHP milletvekilimizi gören duyan yok… Sorsan “biz muhalefetiz, sesleniyoruz da sesimiz duyulmuyor.” denir ama meclis kürsüsünde memleket sorunları söyleyen çok sayıda muhalefetin vekili var ama bunların arasında Çorum vekilini gören yok.

Ak Parti vekillerine bakarsan, aman bize dokunmayın bizim işimiz icraat yapmak değil; podyumda gezinen mankenler misali fotoğraf çekinmek…

Peki hiç mi olumlu bir şey yok? illaki var.

Şarkıda diyor ya “Kimler geldi kimler geçti hiç birisi senin kadar sevilmedi“

Evet hiç birisi senin gibi sevilecek kadar durmadı bu şehirde, son 20 yıldır; Çorum’da o kadar milletvekili geldi geçti, benim bildiğim sadece iki kişi var bu topraklarda duran…

Birisi Muzaffer Külcü -ama Muzaffer başkanın adını belediye başkanlığı ile anmak daha doğru- diğeri ise Ahmet Sami Ceylan.

Niye dersen Ahmet Sami zaten Çorum’da yaşıyordu ve halende Çorum’da yaşıyor. Bu topraklarda ekmek yedi, su içti. Bu topraklarda arkadaş edindi. Eşi, ailesi bu topraklarda yaşıyor. Evi burada, işi burada, bağı, bahçesi burada.

Yani bazılarının tersine dönüp dolaşıp geleceği yer bu topraklar.

Ben bunları niye yazıyorum? Birilerini şahsi sevmediğimden yada birilerine şirin gözükmek için mi? Yada birileri üzerinden ego tatmin ettiğimden mi? Hayır.

Bunları yazmaktan hoşnut muyum? kesinlikle değilim.

Neden mi yazıyorum; bende bu memlekette yaşıyorum bu şehrin sorunları mecburen benimde sorunlarım eşim, ailem, dostlarım hepsi bu şehirde…

Bu şehir ne kadar yaşanılır olursa bende o kadar rahat yaşarım.

Birkan Demirci

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: