Gündem

AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” münasebetiyle bir mesaj yayımladı

AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabulünün 73. yıl dönümü olan bugün, insanların doğuştan ve eşit bir biçimde sahip oldukları hakları ifade eden uluslararası bir belgenin kabul edilişinin kutlandığı gündür. İnsanların yaşama ve korunma talebini karşılama amacı doğrultusunda onlara çeşitli hak ve özgürlükler tanıyan Beyannamenin kabulünü takip eden yıllarda 10 Aralık, tüm dünya ülkeleri ve ülkemizde İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.  Aynı yıl içerisinde bu düzenlemeyi ilk onaylayan ülkeler arasında yer alarak ve tarih boyunca farklı kültürlere, farklı dinlere kucak açan dünyada barış kültürüne önemli katkılarda bulunan ülkemiz, bu konudaki duyarlılığını ve hassasiyetini ortaya koymuştur” dedi.
İl Başkanı Yusuf Ahlatcı “Şanlı tarihimiz, insan hak ve hukukunun her zaman korunduğuna yönelik örneklerle doludur. Aziz Milletimiz, dünyanın neresinde olursa olsun, zulme, haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı çıkmayı şiar edinmiş bir millettir. Hoşgörü, kardeşlik, sevgi ve dayanışma konusundaki tarihsel birikim ve deneyimlerimizle; insan haklarının evrensel bir gerçekliğe dönüştürülebilmesinde öncü ve etkin rol oynayabilecek örnek tecrübelere sahibiz. Zaten bizim inancımızda ve kültürümüzde; hakkı korumak, insanlar arasında ayırım yapmamak, farklılıklara saygı duymak, öne çıkmaktadır” ifadelerini kullandı.
“Elbette, insanın en önemli hakkı yaşama hakkıdır” diyen Yusuf Ahlatcı “ İnsan hakları konusunda, insana yaraşır bir şekilde yaşamın sürdürülmesi ve toplumsal huzur ve esenliğin sağlanabilmesi için devletin gösterdiği gayretli çalışmalar kadar, bireylerin de çevrelerindeki insanların hak ve hürriyetlerine, saygı ve hoşgörü göstermeleri de büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda dünyada ve ülkemizde yaşanan pandemi sürecinde her bir vatandaşımız için alınan tedbirlere riayet ederek birbirimizin yaşam hakkını da korumamız gerektiğini unutmamalıyız” dedi.
Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği gibi insan haklarının hiçe sayıldığı böylesi bir dönemde Türkiye, gerek milyonlarca ihtiyaç sahibine sağladığı insani yardımlarla, gerekse birden fazla terör örgütüyle eş zamanlı yürüttüğü mücadelesiyle dünyada adaletin tecellisi için sorumluluk üstlenmektedir.
Küresel ölçekteki çabalarımızın yanında ülkemizde de insan haklarının en üst düzeyde korunması, Türkiye’de yaşayan herkesin İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nde yer bulan temel hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması için mücadelemiz sürdüreceğiz.

Bu düşüncelerle İnsan Hakları Günü’nün, dünyanın her yerindeki mazlum ve mağdur insanlar başta olmak üzere, tüm insanlık için daha fazla eşitlik, özgürlük ve adalet dolu günlerin yaşanmasına vesile olmasını temenni ettiğini belirten İl Başkanı Yusuf Ahlatcı; “Bu vesileyle vatandaşlarımızın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü tebrik ediyor, mutlu ve huzurlu yarınlar diliyorum” dedi.

The post AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” münasebetiyle bir mesaj yayımladı first appeared on KANAL 101.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: