Gündem

Çorum Milletvekili Erol Kavuncu’nun Ganik Şekerleme ziyareti

Ziyarete ilişkin basın açıklaması;
Organize Sanayi Bölgesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından projeleri desteklenen Ganik Şekerleme Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti.’ni ziyaret etti. Ziyaretizde bizlere TKDK Çorum İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer ve İşadamı Çorum Belediye Meclis Üyesi Kenan Özüyağlı, ve İlimizin başarılı firmalarından Saraylım Tarım Firma yetkililerinden Ali Ilıca da eşlik ettiler.
“Yatırım yaparak, üreterek, istihdama ve ihracaata katkı sağlayarak elini taşın altına koyan her yatırımcının omzundaki yükünü hafifletmek için dün olduğu gibi bugün de yanındayız. Bundan sonra da insanımızın ve Ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda üretim yapmak isteyen herkesin yanında olmaya, onlara destek vermeye devam edeceğiz. TKDK; hayvansal üretim, işleme pazarlama ve kırsal alan yatırımlarını kapsayan 3 ana sektörde et, süt, yumurta üretimine, et ve süt işlemeye, meyve ve sebze depolamaya, su ürünleri işlemeye, tıbbi ve aromatik bitki üretimi için makine-ekipman desteğine ve işleme tesisine, mantarcılık, seracılık, arıcılık, katma değerli ürün üretimi, kırsal turizm, makine parkları ve yenilenebilir enerji yatırımlarına destek vermek suretiyle tarımı ve kırsalı desteklemeye, devletimiz ile milletimiz arasında köprü olmaya devam ediyor.
TKDK, 2013 yılından günümüze kadar Çorum’da 380 milyon lira yatırım tutarlı 1055 projeye 170 milyon lira hibe desteği sağladı. 2021 yılında ise 88 milyon lira yatırım tutarlı 250 projeye 51 milyon lira hibe ödeyerek, rekor proje sayısı ve rekor hibe ödemesi yaptı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
İlimizde gittiğimiz her yerde TKDK desteğiyle yapılan güzel yatırımları görüyoruz ve bunlarla gurur duyuyoruz. Bugün burada İskilipli hemşerilerimin gerçekleştirdikleri bu yatırımı ziyaret edip, yatırım hakkında bilgi aldık. Süt reçeliyle ilgili bu proje, TKDK tarafından 6,2 milyon lira yatırım tutarı yüzde 50 hibe ile desteklenerek 3 milyon liranın üzerinde hibe ödemesi yapıldı. AB standartlarında kurulan ve sütü işleyerek, koyulaştırarak eşsiz bir damak tadında reçel üretimi yapılacak bu tesis üreticimizin sütüne katma değer katacak, ilimizin ihracatına da büyük katkı sağlayacaktır. Yatırım, istihdam, üretim ve gerçekleştirdikleri ihracatla ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan her bir yatırımcımızın her daim yanlarında olduğumuzu beyan ediyor başarılarının devamını diliyorum.
Şirket yetkilisi Selim Sarıaslan da ziyaretimizden duyduğu memnuniyetini dile getirerek projeleri hakkında şu bilgileri verdi; “1953 yılında İskilip’te şekerleme üreterek başladığımız iş hayatımıza, tesisimizi Çorum Organize Sanayi Bölgesine taşıyarak ve üretim yelpazemizi genişleterek kaliteden ödün vermeden üretmeye, insanımızın sofrasını tatlandırmaya devam ettik. Bu projemizle tesisimize yeni bir üretim hattı ve ürün yelpazemize de yeni bir ürün eklemenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. TKDK’nın destek verdiği projemizle kurduğumuz bu yeni üretim hattında geleneğimizi şenlendirecek, yeni ürünümüzle yeni tatları insanımızla buluşturacağız. Sütü koyulaştırarak süt reçeli imalatına başlıyoruz. Günde 10 ton süt işleyecek bir kapasiteyi tesisimize kazandırmış bulunuyoruz. Bu projemizin hayata geçirilmesi ile gıda sektörüne örnek bir ürün, Ülkemiz gıda sanayisine AB standartlarında modern bir tesis ve üretim hattı kazandırmanın haklı onurunu TKDK ile beraber yaşıyoruz. Bu desteği TKDK aracılığıyla bizlere ulaştıran güçlü Devletimize, Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyoruz.”
EROL KAVUNCU
AK PARTİ ÇORUM MİLLETVEKİLİ

The post Çorum Milletvekili Erol Kavuncu’nun Ganik Şekerleme ziyareti first appeared on KANAL 101.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: