Köşe YazılarıTokat'dan Güncel Haberler

BİR ZEYİD ASLAN KLASİĞİ

Av. Zeyid Aslan’ı tanıyorsunuz. Kavgalarıyla, dostlukları ve sıra dışı konuşmalarıyla kendi ekolünü inşa etmiş bir adamdır Zeyid Aslan. AK Partinin 20 yıllık iktidarında salt Tokatta değil, Türkiye’nin tanıdığı bir isimdir. O masanın siyaset tarafında olurken, biz de gazetecilik tarafında olduk.

Acımda da, sevincimde de yanı başımdaydı Zeyid Aslan. Hesapsız kitapsız, beklentisiz bir tavrın sahibidir. İnandığı doğrulardan zerre kadar geri adım atmayan, dostluklarını köklü ilkelerle yürüten, siyasi yürüyüşünde hiçbir savrulmaya izin vermeyen bir duruşun sahibidir Zeyid Aslan. O sebeple, bütün atraksiyonlarında anlam ve mesaj aranır.

Birkaç günlüğüne memleketi Tokat’a gelmesiyle de çeşitli yorum ve anlamlandırmalar yapıldı. Zeyid Aslan’ın bu ziyaretinin altında bir çok şey arandı. Ben herhangi bir yorum ve kehanetlerde bulunmuyorum. Uzun süre AK Parti de Tokat Milletvekilliği yapmış, Reisin operasyonel milletvekilleri arasında yer almış, deneyim ve her ideolojik görüşten dost biriktirmiş bir insanın siyaseti bırakması, eşyanın tabiatına aykırıdır.

4 dönem Tokat Milletvekilliği yapan, vefa ve dostluğun timsali Av. Zeyid Aslan Tokat Medyasıyla Şehrazat’ta kahvaltıda bir araya geldi. Medyanın yoğun katılımı ve ilgisiyle gerçekleşen sohbet toplantısında, Av. Zeyid Aslan performans ve esprileriyle kırdı geçirdi. Basın mensuplarının bir sorusu üzerine, “Siyaset nasip işi. Önceki dönemde milletvekilliğine müracaat ve talebim olmadı. Cumhurbaşkanımızın takdiriyle dördüncü dönem milletvekilli oldum. Bundan sonra, deneyim ve birikimimden yararlanılmak istendiğinde biz her zaman göreve hazır oluruz.” ifadelerini kullanarak, bir bakanlık görevi mi olacak? sorusunu akla getirdi.

Öte yandan, gazetecilerle sohbet esnasında, Zeyid Aslan satır arasında yeni bir göreve hazır olduğunu söylüyor. Bunun külliye, bakanlık yada parti içinde etkin bir görev mi olacağı anlaşılmasa da, önümüzdeki günlerde Tokat’ın çok güçlü bir özgül ağırlığı olacağı anlaşılıyor. An itibarıyla Tokat’ımızın başarılı bir bakanı var. Ankara’da Tokatlı bakan yardımcıları, genel müdür ve etkin bürokratları iş başındadır. Tokat’ın bu yeni dönemde en güçlü bir zamanı yaşıyor.

Av. Zeyid Aslan’ın etkin bir görev üstlenmesiyle, Tokat’ın gücü taçlaşmış olacaktır. Bundan sonrası ise, yatırımcı yerel yöneticilerimizin kuracağı diyaloglar ile Tokat’a yeni yatırım ve finans kaynak akışının sağlanması kalacak. Lüzumsuz polemikler yerine her şey Tokat için anlayışıyla hareket etmek, herkesin en temel yol haritası olmalıdır.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: