Köşe YazılarıTokat'dan Güncel Haberler

ANAYASA KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA BEYAZIT

Bekir Bozdag’ın Adalet Bakanlığı görevine atanmasıyla birlikte, boşalan Anayasa Komisyonu Başkanlığı için yarın Mecliste seçim yapılacak.

Vakıflar Genel Müdürü iken yakinen tanıdığım, aramızdaki “gardaşlık ve dostluk” köprüsünü hiçbir zaman yıkmadığımız, ne zaman arasam telefonun ucundaki samimi ses olmuş Av. Yusuf Beyazıt, yarın yapılacak Anayasa Komisyonu Başkanlığı için tek aday.

Daha doğrusu, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Anayasa Komisyonu Başkanlığı için gösterilen tek isim, AK Parti Tokat Milletvekili Av. Yusuf Beyazıttır.

Tokatımıza ve ülkemize hayırlı olsun….

DİYARBAKIR VEYA ANKARA…

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan sayın Murat Küçükalinin Tokat Gazeteciler Cemiyetine yaptığı ziyarette sohbet ettik.

Konu Diyarbakır’a geldi. Küçükali, sayın valimiz Ozan Balcı Diyarbakır da çok seviliyor dedi. Malum, Vali Balcı Diyarbakır Kayapınar da kaymakam olarak görev yapmıştı. Hızır Kaymakam adıyla bilinen Vali Ozan Balcı, Kayapınar da çok önemli projelere imza atmıştı.

Bir Vali için milli eğitim müdürü çok önemlidir. Vali Balcı ile Murat Küçükali, Tokat eğitim alanında bir çok projeyi hayata birlikte geçirdi. Vali Balcının salt eğitim alanında değil, tarım ve hayvancılık projeleriyle diğer illere örnek oldu. Bu gerçeği Tokat ve Tokatlılar bildiği gibi, bütün Türkiye’nin de malumudur.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünü destansı bir başarıyla yapan Murat Küçükali, aynı zıpkınlık ve çalışkanlıkta olan Vali Balcı’nın bu atamayla gardının düştüğünü biliyorum. Çünkü, Vali Balcı önce insan sonra idareci olmayı yeğleyen bir liderdir. Çoşkusuyla, heyecanıyla, duygularıyla, üzüntü ve sevinçleriyle yaşayan bir insandır, Vali Ozan Balcı…

O sebeple, Murat Küçükali Ozan Balcı için bir müdürden daha çok şey ifade etmektedir. Bilmiyorum, belki 2021 yılının Temmuz Ayında yakınlığı bilinen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından ataması sorulmuş olabilir. Belki, o vakit Tokatta yapması gereken hizmet ve projeler olduğunu söylemiş olabilir. 2022 Haziran ayında Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı’nın önüne iki seçenek gelebilir. Bunlar ya Ankara ya da Diyarbakır Valiliği…

Bir ihtimal daha olabilir. Tarım Bakan Yardımcılığı. Üç teklifte, Vali Ozan Balcı’nın esnemeden altından kalkacağı görevlerdir. Çalışkanlığı ve Tokatta yaptığı işler ortadadır. Ayrıca, bu benim şahsi kanaatim: Vali Ozan Balcı, bir aysberg gibidir. Tokatta henüz su üstünde kalanları gördük, bir o kadar da görmediklerimiz var…

ASLAN, İKİ KİŞİDEN BİRİYDİ

4 Dönem AK Parti Tokat Milletvekili olan Av. Zeyid Aslan, Adalet Bakanı Abdülhamid Gülün bakanlıktan affını istemesi üzerine Külliyeye çağrılan bir isimdi. Ankara kulislerine göre, Adalet Bakana Bekir Bozdoğ ile birlikte çağrılan Zeyid Aslan’a iki önemli isim referans oldu.

Bunlar, Binali Yıldırım ile Hayati Yazıcıydı. Sonuç olarak, bakanlığa Bekir Bozdağ atandı. Zeyid Aslan’ın son Tokat ziyaretinde, deneyim ve birikiminin değerlendirilmesi noktasında bir beklentisi olduğunu gördüm ve yazdım. Bu beklentinin Adalet Bakanlığı olmadığını biliyorum. İçişleri Bakanlığı, Zeyid Aslan gibi tavizsiz ve çizgisi belli bir siyasetçinin yapacağı bir bakanlıktır. Tabii, bakan Süleyman Soylu bir kalemde harcanacak bir isim değil.

Ancak, Av. Zeyid Aslan’ın hem siyasi tecrübesi hem de Ankara’daki dostane sıcak ilişkileri Tokat’a katma değer sağlar. Bekleyip görelim, Zeyid Aslan’ın bakan olarak atanması ne şaşılacak bir durum nede sürprizdir.

Cemal İncesoyluer

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: