Köşe YazılarıTokat'dan Güncel Haberler

BEYAZIT, KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞDU

 

AK Parti Tokat Milletvekili Av. Yusuf Beyazıt… Bu isme en az 15 yıldır aşinayız. Reis ile yol arkadaşlığı 1994 yılına kadar giden bir süreç. Reisin İBB Başkanlığı döneminde Yusuf Beyazıt hemen yanıbaşındadır.

2002 yılıyla birlikte, AK Partinin 20 yıllık sürecinde Yusuf Beyazıtı bürokrat olarak görüyoruz. Vakıflar Genel Müdürü ve Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Beyazıt… Bütün ülke genelindeki tarihi mirasımız medrese, cami, külliye, han ve haman restorasyon seferberliği Beyazıt’ın Genel Müdürlüğü döneminde başlar. Sözün tam anlamıyla, Tokatta ki tarihi mirasımız her ne varsa bir gergef gibi işlenip restorasyonu yapılır. O dönemde Tokat AK Partiye 5 milletvekili vermiştir ama bakanı yoktur. Lakin, bir bakanımız varmış gibi Yusuf Beyazıt vardır ve Vakıflar Genel Müdürü olarak Tokat’a ve Türkiye hizmetleri bir bakandan daha fazladır.

Sonra, bir fetret dönemini sakin, sessiz ve Reise tam anlamıyla sadakatle geçirir. Bu samimiyet ve hırstan arınmış tutumu, Reisin dikkatinden kaçmaz. Ve davet edilir, bu sefer Tokattan milletvekili adayı olması istenir. Doğrusu, Yusuf Beyazıt’ın hiçbir işi kolay olmamıştır. Çalışkanlığı ve azmiyle her seferinde küllerinden doğmayı bilmiştir, tıpkı phoenix gibi. Liste açıklanır. Yusuf Beyazıt Tokat Milletvekili 4. Sıra adaydır. AK Parti, bir önceki dönem 3 milletvekili çıkarmıştır.

Herkesin imkansız dediğini Yusuf Beyazıt hem seçim süreci boyunca yoğun çalışması, hem de “kaderin üstünde bir kader vardır” gerçeği tezahür eder ve Yusuf Beyazıt dördüncü sıradan milletvekili olur. Reis, Yusuf Beyazıt farkını görmüştür ve Onu Milli Savunma Komisyon Başkanlığına getirir. Bu komisyon, üç- dört önemli komisyondan biridir. Sonra ikinci dönem için AK Parti Tokat Milletvekili olarak seçilir.

Birkaç gün önce Reis tarafından aday gösterilir ve Yusuf Beyazıt Anayasa Komisyonu Başkanı olarak seçilir. Komisyonların statü ve protokol sıralamasında, birinci Adalet Komisyonu, ikincisi ise Anayasa Komisyonu Başkanlığı gelir. Yusuf Beyazıt en etkin komisyonunun başkanı olmuştur. Yani, merhum Anayasa Profesörü Burhan Kuzunun yıllarca deruhte ettiği komisyonun başına seçilerek, Av. Yusuf Beyazıt bir kez daha küllerinden yeniden doğmuştur.

Dostluğu, gardaşlığı ve arkadaşlığı elbette gönlümün en güzel köşesinde durmaktadır. Fakat, daha önemlisi nedir biliyor musunuz? Yusuf Beyazıt, halka dokunan adamdır. Elitist, jakoben ve oligard siyasetçi değildir. Ulaşılamayan kibir putu siyasetçiler, hiçbir görevi hak etmiyor. Hele hele Reisi asla ikinci kez kandıramayacaklar…

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: