Gündem

SUNGURLU BU YAZ SU SIKINTISI YAŞAYACAK !

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Ak parti Çorum Milletvekillerine çağrıda bulunarak, “Sungurlu’da bu yaz su sıkıntısı hat safhada olacak. Artık somut adımlar atılması gerekiyor” dedi.

Göreve geldiğimiz 2014 yılı itibariyle Salman Köyü’nde 9 su kuyusu bulunduğunu, 8 senede Salman köyü, Akçalı ve şehir merkezine 13 kuyu daha açtıklarını belirten Başkan Şahiner, “Yeraltı su kaynaklarının tükenme noktasına geldiğinden dolayı su sıkıntısı hat safhaya ulaşmıştır. Bunun tek çaresi Kırankışla ve Diği Göletlerinin biran önce bitirilmesi gerekmektedir” dedi.

“53 KM’DEN ÇORUM’A SU GETİREN ZİHNİYET,6 KM’DEN SUNGURLU’YA SU GETİRİLMESİNE İZİN VERMEDİ”

Aynı zamanda Sungurlu’nun 50 yıllık su ve kanalizasyon alt yapısını kullandığını söyleyen Başkan Şahiner, “Tükenme noktasına gelen su kaynakları asbest borularla sağlandığı gibi, %70 oranında da kaçağa gidiyor. Projeleri bittiği halde, defalarca Ak Parti Milletvekillerine söylememize rağmen hiçbir ilerleme kaydedilmedi. Bizde 6 kilometre mesafede bulunan Evci Göleti’nden su verilmesini istedik. 53 kilometre mesafeden Çorum’a su getiren zihniyet, 6 kilometre mesafeden Sungurlu’ya su verilmesine izin vermedi.” dedi.

“VALİLİK BAŞVURUMUZU RET ETTİ”

Salman Köyü ve civar köylerde pancar ekildiğinden dolayı burada su kaynaklarında tükenme meydana geldi diyen Başkan Şahiner, buralarda pancar ekilmemesi, ekimin durdurulması hususunda Çorum Valiliğine başvuruda bulunduklarını, ancak başvurunun ret edildiğini ifade etti.

“SUNGURLU HEPİMİZİN”

Bu yazın su sıkıntısı hat safhada olacak ve Sungurlu halkı mağdur olacaktır diyen Başkan Şahiner, “Bu konuları defalarca gündeme getirmemize rağmen hala duyarsız kalınıyor. Ben bunu Sungurlu halkına duyurmak mecburiyetindeyim. Bun sıkıntıların tüm sorumlusu, çağrılarımızı kulak ardı eden yetkililerdir. Ama bunun hesabı ağır olacaktır” diye konuştu.

Şahiner, “Sabrımız kalmadı, artık somut adımlar atılmasını istiyoruz. Gerekli kamuoyunun oluşturulması için halkımızdan rica ediyorum. Sungurlu hepimizin” ifadelerini kullandı.

The post SUNGURLU BU YAZ SU SIKINTISI YAŞAYACAK ! first appeared on KANAL 101.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: