Ekonomi

Çiftçiye sıfır faizle 100 bin TL’ye kadar destek verilecek

Çorum’da küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen ve “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi çerçevesinde ilk iki etapta 430 adet yetiştiricinin başvurusu onaylandı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı; Projeyi ilk andan itibaren önemsediklerini ve ciddiyetle titiz bir şekilde uygulanması için yakından takip etmeye devam edeceklerini söyledi. Protokolün imzalanmasıyla birlikte proje startını verdiklerini, işletme başı toplamda 150.000 TL tutarında kullanılacak kredinin 100.000 TL’sinin sıfır faiz geriye kalan kısmının da çok düşük bir faiz oranıyla yıllık olarak 7 yıl geri ödemeli kullandırılacak olmasının üreticiler için önemli bir kolaylık olduğunu belirtti.

Proje kapsamında faydalanmak isteyen yetiştiricilerin 3 etap başvurularını; 14.02.2022-25.02.2022 mesai bitimine kadar İl/İlçe müdürlüklerine yapılacaktır.

2 Yılda 100.000 Baş Hedefli Sözleşmeli Küçükbaş Üretim Projesi Kapsamında Çorum ili ve ilçelerinde koyun varlığının artırılması ve bu konuda faaliyet gösteren üreticilerin sürülerinin ve ölçeklerinin büyütülmesi ile küçükbaş hayvan varlığının artırılması, atıl işletme kapasitelerinin üretime kazandırılması, yerel koyun ırklarının artırılarak bölgesel kalkınmayı ve yerel koyun yetiştiriciliğiyle kırmızı et açığının kapatılmasına destek olunması amaçlanıyor.

Proje, Valilik koordinasyonunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ziraat Bankası işbirliğiyle yürütülmektedir. Projeye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü internet sitesinde yayınlanan başvuru formu doldurularak il ve ilçe müdürlüklerine başvurulabilecektir.

“100 bin TL’ye kadar sıfır faiz desteği”

Ziraat Bankası, projeden yararlanacak üreticilere uygun şartlarda 100 bin TL’ye kadar yüzde 0 faizle 100 bin TL’yi aşan kısım için güncel faiz oranı üzerinden kredi kullandırılmaktadır. Bu kapsamda üreticiler damızlık koyun alımı amacıyla 7 seneye kadar vadeli yatırım kredisi ve yem giderlerinin karşılanması amacıyla da 18 aya kadar vadeli işletme kredisi kullanabilecekler.

“Proje kapsamında 100 bin koyun hedefleniyor”

Küçükbaş aile işletmelerinin kapasitelerinin artırılarak sürdürülebilir ve ekonomik işletmeler oluşturulup proje kapsamında 100 bin koyun dağıtımı hedeflenmektedir. Dedi.

 

The post Çiftçiye sıfır faizle 100 bin TL’ye kadar destek verilecek first appeared on KANAL 101.

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: