Gündem

Cemevi mi? Kültür Merkezi mi?

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi İl başkanlığı da yapmış olan Cengiz Atlas, bazı kişilerin Çorum Belediyesi Melikgazi Kültür Merkezi’nin Cemevi’ne dönüştürme çabalarının bulunduğunu belirtti.

Cengiz Atlas konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bu tür bir kararın yanlış olacağını vurguladı.

Atlas yaptığı açıklamada: “ Çorum Belediyesi Melikgazi Kültür Merkezi’nin kendilerine Cemevi olarak tahsis edilmesini isteyen bilindik mihrakların yine sahneye çıktıkları duyulmaktadır. Çorum’da iki adet cemevi bulunmakta yine Hacıbektaşveli Kültür vakfı tarafından yaklaşık 800 metre kare bir kültür merkezi yapımına başlanacğı bilinmektedir. Bölgenin Cemevi’ne değil daha geliştirilmiş bir kültür merkezine ihtiyacı bulunmaktadır. Kadınların spor yaptığı, kurslar ve eğitim aldığı ilköretim öğrencilerimizin etüt yaptığı, hatta boş bir alana kapalı yüzme havuzu yapılarak, bölgeye ve ilimize hizmet eden bir kültür merkezi olarak kalması en sağlık karardır. Kendilerini dede yada hoca olarak tanımlayan zatı muhteremler sizin ağbabanızın FETÖ soruşturması nedeniyle yurt dışına kaçtığıda tüm Çorum halkı tarafından bilinmektedir. Melikgazi Kültür Merkezini Cemevine dönüştürmeyi aklınızdan dahi geçirmeyin, uyarıyoruz. Çorum belediyemiz ve valiliğimizin böyle bir yanlış bir karara onay vermeyeceğini biliyor saygılar sunuyorum” dedi.

Konuyla ilgili tartışmalar sürerken, Atlas’ın bu paylaşımına Arif Dede isimli bir vatandaş da : “Mülkiyeti belediyeye ayit olan ilk yapımı cem evi kültür merkezi olarak yapılan ama şuanki gibi birkaç kişinin karşı çıkmasıyla sonuç buraya gelmiştir buranın cem evi yemekhane ve şuanki haliyle kültür merkezi olarak kullanılmasının kime ne zararı olur burası bu mahalliye hizmet verecek sülüklü bahar cadde ve sokaklarına M.Akif ersoy cadde ve sokaklarına karşıyaka milönü cummartesi pazarı civarına hizmet verecek cem evi kültür merkezine karşı çıkmanızı halkın ve hakkın taktirine bırakıyorum mahalle adına konuşma hakkınız yok mahalle adına mahalle halkı konuşur ve devlet konuşur.” şeklinde cevap verdi.

Bu tartışmanın sonucunun ne olacağı, Kültür Merkezi olarak kullanılan Melikgazi hizmet binasının aynı şekilde hizmet vermeye devam edip edilemeyeceği ise merak konusu oldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: