Gündem

MUHTARLAR CEYLAN’DAN ÇOK MEMNUN!

AK Parti MKYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, TBMM’de Çorum’dan gelen bir grup köy muhtarını misafir etti.

Çorum Muhtarlar Federasyonu Başkanı Zeki Oral’ın öncülüğündeki muhtar heyeti, Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’a Çorum’a ve özellikle de köylerine yapılan yatırım ve verilen hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler. Muhtarlar, “Samimiyetiniz ve sıcaklığınızla her zaman yanımızda olduğunuzu hissettiriyorsunuz. Ne zaman bir isteğimiz talebimiz olsa ikiletmeden gereğini yapıyorsunuz. Allah sizlerden razı olsun” dediler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise, demokrasinin en köklü kurumlarından biri olan muhtarlığın önemini vurgulamak üzere 2015 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Muhtarlar Günü ilan edildiğini hatırlattı. Bugün de muhtarların hem toplum için hem yönetim sistemi için hem de demokrasi için ne kadar önemli olduğunu vurgulamaktan onur duyduğunu söyleyen Milletvekili Ceylan, muhtarların bölgelerinde vatandaşlarla aralarında her zaman en büyük yardımcıları olduğunu ifade ederek, “Muhtarlarımız sahada vatandaşlarımızın arasında her zaman bizim yardımcımız. Birlikte hareket ettiğimiz sizlerle birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğumu, demokrasinin ilk basamakları diyebileceğimiz vazgeçilmez insanların başında geliyorsunuz” dedi.

Muhtarlarla birlikte yakinen çalışmak, onların sayesinde de vatandaşların sorunlarını, taleplerini karşılamak yönünde çaba sarf ettiklerini anlatan Ceylan, “Muhtarlık müessesesini temsil eden tüm muhtarlarımızın görevleri sırasında bizlere yapmış olduğu yardımlar, vatandaşlarımızın talepleri konusunda gösterdikleri hassasiyet ve onların sorunlarını zamanda giderilmesi noktasında idare organlarına yardımcı olmaları gerçekten takdire şayan. Bu nedenle bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde medeniyet hazinemizi muhafaza görevi ve millete hizmet bilincinin sorumluluğuyla emin adımlarla 2023’e doğru birlik, beraberlik içinde çalışmaya devam etiklerinin altını çizen Ceylan, muhtarlara meclisi gezdirirken, 15 Temmuz gecesi bombalanan alanlarla ilgili de bilgiler verdi. “15 Temmuz gecesi milli iradeyi hiçe sayanlar bir tek şeyi hesaba katmadı; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözünü hatırlatan Milletvekili Ceylan, “İstiklal Harbi’nde olduğu gibi, 15 Temmuz’da da işgalcilere karşı direnenin yine Meclis oldu. Gazi Meclis o gece emperyalizmin maşalarına göğüs gererek 2’nci kez gazi olmuştur. Taştan, topraktan inşa edilen bir binayı milletin kalbi hâline getiren Meclisimizi bunca yıl ayakta tutan bu inançtır. Bu Meclisi Mehmetçik’e kardeş kılan, “gazi” unvanını kuşanmasına vesile olan bu ruhtur. Meclisimiz, ayağını Anadolu’ya sabitleyip bütün insanlığı kucaklayan medeniyetin bugünkü temsilcisidir. O gecenin izleri FETÖ’cü darbecilerin ihanetinin unutulmaması için ilk andaki haliyle bırakıldı. Ne böldürürüz, ne bölebilirler. Ay yıldızlı bayrağımız altında; tek millet, tek devlet, tek vatan şuuru izinde olduğumuzu bütün dünyaya haykırıyoruz. Bu ülkede darbe yapmayı düşünenler artık bir değil, bin defa düşünmek zorunda olacaklar” ifadelerini dile getirdi.

Ziyarette, Çorum Muhtarlar Federasyonu Başkanı Zeki Oral, Deliler Köyü Muhtarı Yıldırım Külcü, Salur Köyü Muhtarı Murat Telli, Beydili Köyü Muhtarı Murat Ünel, Kadıkırı Köyü Muhtarı Hakan Pehlivan, Sazdeğirmeni Köyü Muhtarı Veysal Çetin, Ahiilyas Köyü Muhtarı Ali Karagöz, Seyfe Köyü Muhtarı Ali Görücü, Babaoğlu Köyü Muhtarı Mehmet Çalışkan, Çeşmeören Köyü Muhtarı Ahmet Çalışır, Sazak Köyü Muhtarı Abidin Kurt, Küçükpalabıyık Köyü Muhtarı Nihat Şakar, Türkayşe Köyü Muhtarı Fikret Giraz, Balıyakup Köyü Muhtarı Ahmet Acar, Örencik Köyü Muhtarı Mustafa Uysal, Kalehisar Köyü Muhtarı Resul Uysal, Büğrüoğlu Köyü Muhtarı Mustafa Büğrüoğlu, Atçalı Köyü Muhtarı Sadık Madak, Hankozlusu Köyü Muhtarı Hüseyin Özdemir, Deniz Köyü Muhtarı Fuat Yıldırım, Gemet Köyü Muhtarı Hacı Kaya, Şeyhhamza Köyü Muhtarı Veysal Altunkaya, Kuruçay Köyü Muhtarı Cezmi Metin, Oymaağaç Köyü Muhtarı Ahmet Abukan ve Harmancık Köyü Muhtarı Erol Tan yer aldı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: