Gündem

Kültür Merkezi açılışında gerginlik: Protokol töreni terketti!

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi tarafından vakıf binasının yanına inşa edilecek olan çok amaçlı “Kültür Merkezi”nin temel atma töreninde tatsız bir olay yaşandı.

Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İlhan Uzunoğlu, Müftü Muharrem Biçer, bazı AK Partili yöneticiler ve belediye meclis üyeleri töreni terketti. Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Eşit Başkanı Hüseyin Mat’ın konuşmasında belirttiği “Bizim önderlerimiz Hacı Bektaşlardır, Pir Sultanlardır. Ebu Suudlar olamaz.” söyleminin ve törene HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen ve HDP MYK Üyesi Turgut Öker’in de davet edilmesinin protokolün törenden ayrılmasına neden olduğu iddia ediliyor.

İKNA ÇABALARI BAŞARILI OLAMADI
Dede Nuretin Aksoy’un da protokol üyelerini yatıştırmaya ve teselli etmeye çalıştığı ancak başarılı olamadığı belirtildi.

AÇILIŞ TÖRENİ AHLATCI İLE DEVAM ETTİ
Protokol üyelerinden bir kısmının ayrılmasının ardından Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı’nın butona basması ile temel atma töreni kaldığı yerden devam etti.

Bununla birlikte Hüseyin MAT’ın sosyal medya hesabından yaşanan olayla ilgili:

“Çorum H.B.V. Vakfı Cemevimizin bugün “Kültür Merkezi” temel atma törenine katıldık. Temel atma töreninde hizmet veren, katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum.

Temel atma törenine katılan ve yaptığım konuşmamdan dolayı rahatsız olan Çorum Valisi ve AKP Çorum Belediye Başkanı tören alanını terk etti. Toplumumuza karşı yaptıkları bu saygısızlıktan dolayı kendilerini kınıyorum.

Taleplerimizi ve eleştirilerimizi dinlemeye bile tahammül edemeyen bu zihniyet er ya da geç dinlemeyi de öğrenecek. Onlar duymak istemeseler de biz haklı davamızda bildiklerimizi daha yüksek sesle söylemeye ve bunlara rahatsızlık vermeye devam edeceğiz.

Haklıyız.

Aşk ile.” şeklinde açıklama yaptığı görüldü.

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: