Gündem

Ahmet Maranki’nin öğretmenlerle ilgili açıklamasına ilişkin basın açıklaması

Hürriyetçi eğitim sen il başkanı Mahmut Alparslan, Ahmet Maranki’nin öğretmenlerle ilgili açıklamasına yönelik bir açıklamada bulundu.

Alparslan, açıklamasında; “Öğretmenlere aç gözlü nankör  gibi ifadeleri kullanacak kadar alçalmış gözü dönmüş  zıvanadan çıkmış ahmet  Maranki  adlı şahsa ve türevlerine gerekli dersin hukuk yoluyla verilmesi için hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Bilinmelidir ki öğretmenler sahipsiz değildir hürriyetçi eğitim sen olarak herkes üç maymunu  oynasa da  biz öğretmenlere yönelik yapılan her yanlışı  bilecek, görecek  , duyacağız ve gereğini yapacağız

Son dönemlerde tüm kamu çalışanlarına yönelik şiddet ve hakaret giderek artmaktadır maalesef bundan en çok etkilenen kesimlerin başında öğretmenler gelmekte adeta her gün eğitim camiası yeni bir şiddet ve hakarete mazur kalmaktadır. özellikle son dönemde bunun sistematik bir hal alması manidardır

Devleti yönetenlerin en üst kademesinden bakanına kadar kullanılan özensiz ve rencide edici bu dil maalesef bazı kendini bilmez yazar, çizer geçinenlere örnek olmuştur. Varlıkları yaranma ve yalanma üzerine kuran bu tür kalemler öğretmenlere yönelik yeni hakaret ve   söylemler geliştirerek  ilgili makamlara yanınızdayız, buradayız  mesajı verme yarışına girmişlerdir. Ucuz reklam ve şov peşinde olanları bu kadar  cesaretlendiren  maalesef yetkililerin  öğretmenlere yönelik  rencide edici, nezaket dışı ve özensiz açıklamalarıdır. Makamı ve mevki si   ne olursa olsun anayasa ve kanunlarla düzenlenmiş memurlara ve öğretmenlere yönelik hiç  kimse bu tür açıklamalar yapma hakkına sahip değildir.

Çapulcu, ağlak,  aç gözlü, nankör, boş öğretmen gibi kelimelerin bırakın öğretmenlere yakıştırılmasını aynı cümlede bile yan yana kullanılmasını   kınıyoruz.

Kim me ne mesaj verir kim kimin yanında bilinmez ama; Hürriyetçi eğitim sen olarak biz  aklı hür  vicdanı hür  irfanı hür  nesiller yetiştirmek için” öğretmenler gelecek nesil sizin eseriniz olacaktır” diyen bırakın öğretmene hakaret etmek nezaketinden sınıfta öğretmeni ayakta dinleyen baş öğretmeninin Mustafa Kemalin izinde ve yanındadır.  Bu gün olduğu gibi yarında hiç kimseden izin almadan kimsenin gözlerine bakmadan acaba sız , amasız öğretmenlere ve eğitim camiasına yönelik  saldırılara karşı gereğini yapmaya devam edecektir.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: