Gündem

“Hastanede yaşanan sorunlar karşılıklı anlayışla çözülebilir”

Çorum Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği (HGYD) Başkanı Birkan Demirci ve yönetim kurulu üyeleri, Çorum Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sinan Zehir’i ziyaret ederek hastanede yaşanan sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Ziyaret sırasında hastanenin kadro sorunu, randevu sorunları, yeni açılan bölümler, yatırımlar ile mevcut durum hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.
Başhekim Doç. Dr. Sinan Zehir, Çorum’un yanı sıra bölge illerine de hizmet verdiklerini, günlük ortalama 6 bin poliklinik, 1500 acil hizmeti verildiğini, yatan hasta sayısının 805 olduğunu belirterek, hastanede büyük bir yoğunluk yaşandığını söyledi.
MRHS sisteminden alınan randevulara bazı hastaların riayet etmediğinden yakınan Zehir, “Vatandaşımız randevu alıyor ama büyük kısmı gelmiyor. Günlük ortalama 500 hasta randevuya gelmiyor. Bu durum gereksiz zaman kaybına neden olduğu gibi diğer hastaların da randevusunu etkiliyor. Alınan randevulara sadık kalınmalıdır. Ayrıca sağlık ocağında yapılabilecek bir sağlık hizmeti için vatandaşımız hastaneyi tercih ediyor. Bu durum hastanemizde büyük bir yoğunluk yaşanmasına zemin hazırlıyor. Acil ve gerekli durumlarda hastane tercih edilmelidir” diye konuştu.
Zehir, sağlıkta şiddet olaylarından yakınarak, bu sorunların artık yaşanmaması temennisinde bulundu.
Amaçlarının Çorum ve bölgeye en iyi sağlık hizmeti vermek olduğunun altını çizen Zehir, yaşanan sorunların karşılıklı anlayışla çözülebileceğine işaret etti.
Başhekim Zehir, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek HGYD Başkanı Birkan Demirci ve yönetim kuruluna teşekkür etti.
Ziyarete; HGYD Başkanı Birkan Demirci’nin yanı sıra; Yönetim Kurulu Üyeleri; Av. Mustafa Güral Koldaş, Uğur Urhan, Kubilay Olcan, dernek üyeleri; Cuma Şahin, Karabey Cirkin ve Özgür Düğmeci katıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: