Gündem

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan “Çorumlu hemşerilerimiz misafirini evinin baş köşesinde ağırlar.”

Çorumlu hemşerilerimiz misafirini evinin baş köşesinde ağırlar.

AK Parti MKYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, ” asrın felaketi” olarak adlandırılan depremin ardından Dodurga ilçesine yerleşen depremzede ailesi ile telefonda görüştü.

Milletvekili Ceylan, Adıyaman’dan sonra Ankara’da geçerek katıldığı meclis çalışmalarının ardından Muğla’da AK Parti İl Başkanının görevden ayrılması nedeniyle yeni İl Başkanı ataması için Muğla’ya gitti.

Muğla’da Çorum’un Dodurga ilçesine misafir olan depremzede aile ile whatsapp üzerinden canlı görüşme yapan Milletvekili Ceylan, Çorum halkının ve Dodurgalıların depremzede ailelere sonuna kadar misafirperverliklerini göstereceklerini söyledi.

Dodurga AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Kaplan vasıtası ile depremzede ailesi ile görüşen Milletvekili Ceylan, “Deprem bölgesine ve depremzedelere yardım eden herkesten Allah razı olsun. Mustafa başkanımız, dodurgalılarımız ve Çorumlu hemşehrilerimiz misafirperverliğini sonuna kadar göstermektedir” dedi.

Milletvekili Ceylan, Çorum halkının misafirini evinin baş köşesinde ağırlayacak kadar duyarlı olduğunu ifade etti

Kahramanmaraş merkezli, 11 ili etkileyen depremin ardından, adeta ilk günden itibaren bölgeyi mesken tutan Milletvekili Ceylan, asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgesinde 20-22 gün vatandaşların yaralarını sarmak için Adıyaman’da kaldığını anlattı.

Depremzedelere kapılarını sonuna kadar açan Çorumlu hemşehrileri ile gurur duyduğunu belirten Milletvekili Ceylan, “Sizlerde memleketimize hoşgeldiniz, başımızın tacısınız. Adıyamanlı ilkokul öğretmeni Ramazan Çelik, kız kardeşi Leyla Çelik ve evlatları ile birlikte Dodurga ilçemizde ağırladıkları için AK Parti Dodurga İlçe Başkanımız Mustafa Kaplan ve sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Her meclis çalışmalarının ardından soluğu deprem bölgesi Adıyaman’da aldığını hatırlatan Milletvekili Ceylan, “Ayrıca ilk günden itibaren Çorum’dan hangi arkadaşımız bizlere telefonla ulaştığında veya Adıyaman ilimizde yanımıza gelenler çok oldu. Çorum adeta deprem bölgesine Adıyaman başta olmak üzere Maraş, Antep, Malatya, Hatay her yere yardım ulaştırdı. Bu vesileyle de Çorumlu hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın deprem bölgesine yaptığı ziyaretlere de eşlik ettiğini anlatan Milletvekili Ceylan, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu, daha sonra Ticaret Bakanımız Mehmet Muş ve akabinde diğer Bakanlarımız Adıyaman ilimize geldi. Bizlerde Milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte Adıyaman ilimizde depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret gösterdik. Ulaştırma Bakanımız halen Adıyaman ilimizde bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

Ulaştırma Bakanı ile görüşme yaptığını hatırlatan Milletvekili Ceylan, Adıyaman ilinin normal hayata dönmesi için büyük bir çaba sarf ettiklerini söyledi.

Çorum olarak deprem bölgesine müthiş bir yardım yaptıklarını ve yapmaya da devam ettiklerini anlatan Milletvekili Ceylan, ‘Meydana gelen ve asrın felaketi olarak adlandırılan depremin ilk dakikalarından itibaren devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuza geçmiş olup bu büyük bir coğrafyayı, geniş yoğun bir nüfusu kapsayan depremle ilgili olarak atılması gereken adımlar mümkün olduğu kadar hızlı şekilde atılmaya çalışılmıştır” dedi.

Her zaman depremzede ailelerinin yanında olduklarını ifade eden Milletvekili Ceylan, Bizlerin yapabileceği bir şey varsa başımız üstüne her zaman yanınızdayız. Hayatı en kısa sürede olağan akışına döndürmek için vatandaşlarımızın yanındayız. Yaralarımızı sarmak ve hayatı normale döndürmek için büyük bir gayretle çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Deprem bölgesinde faaliyete geçirilecek projeler ile ilgilide depremzede ailesini bilgilendiren Milletvekili Ceylan, “Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde TBMM AK Parti Grup toplantısında da yinelediği üzere bir yıl gibi zaman içerisinde yıkılan tüm binaların yapılması konusunda vatandaşlarımıza bir vaatte bulunmuştur. Daha önce bu tür vaatlerin hepsi gerçekleşmiştir. İnşallah kısa süre içerisinde buraların şenleneceği bir ortamı, canlanacağı bir ortamı yeniden müşahede edeceğiz.

Birlik ve beraberliğimizin gücüyle zorlukların üstesinden geleceğiz. Vefat eden ve yakınlarını kaybedenler kardeşlerimize sizlerin nezdinde bir kez daha baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, Yaradan Rabbim Şehitlik makamıyla ödüllendirir İnşaAllah. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Çorum’umuza ilk geldiğimizde sizleri ziyaret edeceğiz” şeklinde konuştu.

Milletvekili Ceylan, konuşmanın sonunda depremzede ailesinin çocukları ile de sohbet etti.
Merhaba çocuklar nasılsınız?
Çocuklar: İyiyiz, siz nasılsınız.
Allah, bu güzel evlatlarımızı sizlere bağışlasın, acılarla bizleri bir daha imtihan etmesin. Hay maşallah, Hay maşallah. Yaradan Rabbim bahtlarını açık eylesin.

AK Parti Dodurga İlçe Başkanı Mustafa Kaplan ve depremzede ailesiden Öğretmen Ramazan Çelik, Sayın vekilim Allah sizlerden de razı olsun çalışmalarınızı yakınen takip ediyoruz. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin ifadelerini kullandılar.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: