Gündem

AK PARTİ ÇORUM MİLLETVEKİLİ AHMET SAMİ CEYLAN YARALARIN SARILMASI İÇİN TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, yangın felaketinin yaşandığı Muğla’da çalışmalara desteği sürdürüyor.

Ceylan, son olarak bölgeye giden Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Cemal Bekle, İzmir Milletvekilimiz Sn. Mahmut Atilla Kaya ve Aydın Milletvekili Mesut Aydın ile birlikte Köyceğiz, Yatağan, Marmaris, Kavaklıdere, Milas İlçelerine bağlı mahalleleri gezdi.

Gezi sırasında mahalle sakinlerine geçmiş olsun dilekleri diletilirken, Köyceğiz Belediyesi tarafından kurulan Yardım Merkezi’nde görevli ve gönüllü kahramanlarla görüşülerek istişarede bulunuldu.

Ziyaretler ve bölgede yaşananlarla ilgili bilgiler veren Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, devletin tüm imkânlarıyla yangınları söndürmek ve bölge halkının yaralarını sarmak adına seferber olduğunu söyledi.

Felaketin yaşandığı ilk günden itibaren bakanların bölgeye gelerek hem inceleme yaptığını, hem de yangından zarar görenlere moral desteği verdiğini ifade eden Ceylan, son olarak da Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün Muğla’yı ziyaret ettiğini hatırlattı.

Yeşil Vatanımızı korumak için cansiperane mücadelenin devam ettiğine vurgu yapan Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, “Başta ormanın kahramanları itfaiye erlerimiz olmak üzere bu mücadelede taşın altına elini koyan, karınca misali ateşe su taşıyan tüm vatandaşlarımıza, Askerimize, Polisimize, Jandarmamıza, Türkiye’nin dört bir yanından yardıma koşan gönüllülerimize, Kızılay ve AFAD ekiplerimize sonsuz teşekkürlerimizi bir borç biliyorum” ifadelerini dile getirdi.

238 orman yangınının 231’i kontrol altına alınırken, devam eden yangınların söndürülmesi için devletin tüm imkânlarıyla olağanüstü bir çalışma içerisinde olunduğunu belirten Ceylan, 6 bine yakın personel, 16 uçak, 9 İHA, 65 Helikopter, 150 iş makinesi ve 850 arazöz halen bölgede görev yaptığını vurguladı.

Yangından etkilenen vatandaşların yaralarının sarılması, barınma ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanması için devletin tüm imkânları seferber edildiğine dikkat çeken Ceylan, “Devlet millettir ve gücünü oradan alır. Milletin yegâne koruyucusu da devlettir. El ele, omuz omuza hep birlikte başaracağız” dedi.

182 yıldır yangınlardan zarar gören tüm orman arazilerinin her bir karışında yeniden orman yetiştirildiğini vurgulan Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Ülkemizde orman yangınları sırasında, yangınlarla daha etkin ve hızlı mücadele edebilmek için toplam 4150 adet yangın havuzu ve gölet inşa edildiğini açıkladı.

Kurum ve kuruluşlar ile gönüllülerin yangınların başladığı ilk andan itibaren büyük bir özveriyle gece gündüz demeden çalıştığına bizzat şahit olduğunu anlatan Ceylan, “Yeşil Vatan için aynı inanç ve gayretle dağlar ilmek ilmek işlenecek, tohumlar saçılacak, fidanlar umutla dikilecek” açıklamasında bulundu.

 

The post AK PARTİ ÇORUM MİLLETVEKİLİ AHMET SAMİ CEYLAN YARALARIN SARILMASI İÇİN TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ first appeared on KANAL 101.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: