Gündem

“İŞYERLERİNİ YA HEPİMİZ AÇALIM, YADA HİÇBİRİMİZ”

17 Mayıs’a kadar sürecek olan sokağa çıkma yasağına bazı esnafların uymaması hem Çorum genelinde hemde Çorum Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren esnaflarda haksızlığa neden oluyor.

Konu hakkında görüşlerini aldığımız Saygınlar Oto Genel Servis Yetkilisi Birkan Demirci, zaten zor günler geçiren esnafların sokağa çıkma yasağı nedeniyle işyerlerini kapatmak zorunda kaldıklarını belirterek, ancak bazı esnafların bu yasağı mecburen de olsa bir şekilde deldiğini söyledi.

Yasağa uymayanların; işyerini kapatmak zorunda kalan esnafların hakkını istemeyerek yada farkında olmadan gasp ettiklerini savunan Demirci, şöyle konuştu:

“Saygınlar Oto Genel Servis ünvanı adı altında Çorum Sanayi Sitesi’nde oto tamir, boya ve kaporta sektöründe faaliyet göstermekte olan bir firmayız. Aynı zamanda Saygınlar Grup olarak mobilya ve karavan imalatı üzerine faaliyet yapmaktayız. Saygınlar Grup olarak diğer yapmış olduğumuz sektörlerden dolayı yasaklardan muaf izin belgemiz olmasına rağmen oto tamir sektöründe faaliyet gösteren işyerimizi tam kapanma döneminde açmadık ve yasaklar bitene kadar kanuna uyarak açmayacağız.

Belki yasal düzenlemede iznimiz var ama biliyoruz ki bu kendimizi kandırmak olur çünkü yasa bize izni diğer faaliyetlerimizden dolayı veriyor. Bu izni amacı dışında kullanmanın yasal ve etik olmadığını düşünüyoruz.

Diğer bir hususta yasağa uyarak açmayan meslektaşlarımızın müşterileri sırf biz açığız diye işyerimize gelir ve bizde bu araçların işlerini nefsimize uyarak ya da bir şekilde mecburiyetten yaparsak diğer meslektaşlarımızın nasiplerini kanun dışı olarak ve etik olmayan bir şekilde alacak olduğumuzu düşünmemizdir. Diğer arkadaşlarımızın da bu hususu düşünerek işyerlerini açmadıklarına inanıyorum.

Genelge doğrultusunda gerek emniyet güçlerinin gerekse diğer birimlerin ne derece hassasiyet ile çalıştıklarını da tahmin ediyoruz ve bu zamanda görev yapan kolluk kuvvetlerine teşekkür ediyoruz. Yine kolluk görevlilerinin inisiyatif kullanarak yada genelge doğrultusunda ellerinde acil işleri olan arkadaşlarımızın yasakların başlamasından sonraki bir kaç günde çalışarak ellerinde ki acil işlerini bitirmelerine uyarıda bulunarak bir şekilde müsaade edildiğini sanıyorum. Acil durumların giderilmesi ve kimsenin mağdur olmaması için bu uygulamayı da haklı buluyorum.

Şahsi görüşüm bu yasaklarda zaten maddi sıkıntılar çeken diğer sektörlerde iş yapan esnafların ve oto tamircilerinin tümünün açık olması kanaatindeyim, malum tüm esnaf arkadaşlarımız pandemi döneminde sıkıntı yaşamaktadır ama yetkililer kapanma hususunda karar vermişlerse de uyulması gerektiği görüşündeyim.

Lafın özü ya hepimiz izinli olarak açalım eğer tüm meslektaşlarımız açamıyorsa hepimiz kapalı olalım. Diğer meslektaşlarımdan ricam hem yasaya uyan diğer işyerlerini düşünerek hem de kolluk kuvvetlerini meşgul etmemeyi düşünerek acil işlerini bitirip yasağa uymalarını rica ediyorum.

Biliyorum ki oto tamir sektöründe faaliyet gösteren tüm arkadaşlarımız bu tarz konularda hassasiyete sahiptir. Hiç bir meslektaşım ne kanuna uygun olmayan nede etik olmayan hiçbir faaliyet yapmaz.

Burada anlatmak istediğim farkında olmadan, istemeyerek diğer meslek arkadaşlarımızın nasiplerini almamamızdır. Bu bahsetmiş olduğum konulara sadece oto tamir sektörü değil diğer sektörlerde faaliyet gösteren esnaf arkadaşlarımızın da uyması gerektiğini düşünüyorum. Umuyorum ve inanıyorum ki devletimizin azimli ve samimi programlarıyla pandemi dönemini ülke olarak en az sıkıntı ile atlatacağız.”

KAYNAK: ÇORUM ESNAFIN SESİ GAZETESİ

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: