Gündem

Milletvekili Ceylan, Deprem Bölgesini Karış Karış Gezerek Acılarına Ortak Oluyor

AK Parti MKYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Deprem bölgesi olan Adıyaman’a giderek, depremzede vatandaşları ziyaret etti.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7’lik depremin ardından hemen bölgeye intikal eden Milletvekili Ceylan, hayatını kaybeden 19 Dönem Milletvekili Arslan Adnan Türkoğlu’nun cenaze törenine katılmak için Çorum’da geldi.

Mimar Milletvekili Arslan Adnan Türkoğlu’nun ailesine taziye ziyaretinde bulunduktan sonra cenaze törenine katılan Milletvekili Ceylan, hiç vakit kaybetmeden tekrar soluğu deprem bölgesinde aldı.

İlk olarak Adıyaman’a giden Milletvekili Ceylan, burada depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için düzenlenen cenaze merasimine katılarak, hayatını kaybeden depremzedeler için dua etti.

Daha sonra Samsat AK Parti İlçe Başkanı Hasan Erdem ile birlikte Samsat İlçe Belediye Başkanı Halil Fırat’ı makamında ziyaret ederek, burada deprem nedeniyle oluşan durum hakkında bilgi alıp, değerlendirmelerde bulundu.

 

Milletçe yürekleri yakan bu felaketi birlik içinde aşacaklarını belirten Milletvekili Ceylan, “Devlet, Millet el ele hep birlikte yaralarımızı saracağız. Bu büyük felaketten etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

 

Buradan Samsat Kaymakamlığına geçen Milletvekili Ceylan, burada da değerlendir toplantısına katılarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Daha sonra Samsat İlçesi Yarımbağ Köyü’ne geçen Milletvekili Ceylan, depremde hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Köy halkı ve depremzedeler ile yakından ilgilenen Milletvekili Ceylan, çocukları kucağına alarak ve yaşlıların ellerinden öpüp, onlar sarılarak acılarına ortak oldu.

Ziyaretle ilgili bilgi veren Milletvekili Ceylan, “Samsat İlçe Başkanımız Hasan Erdem, İlçe Belediye Başkanımız Halil Fırat ve İlçe Kaymakamımız Zikrullah Erdoğan ile birlikte Adıyaman Samsat ilçesi Yarımbağ Köyü Camiinde vatandaşlarımıza taziye ziyareti gerçekleştirdik. Bu acı gününüzde her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Ölüm bir son değil başlangıçtır. Ölen de yok olmaz. Allah sevdiği kullarını yanına alırmış. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; sizlere ve sevenlerine başsağlığı, sabır ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Mekanları cennet makamları alî olsun” şeklinde konuştu.

 

Dur durak bilmeyen Milletvekili Ceylan, milletvekilleri ve Adıyaman Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Salman ile birlikte Kahta İlçesine giderek, burada incelemelerde bulundu.

 

Kahta İlçesinde depremzedelerle bir araya gelen Milletvekili Ceylan, burada depremin yol açtığı yıkımları da yerinde inceledi.

 

Yaptığı toplantı ve incelemelerin ardından ilçe halkı ile biraraya gelen Milletvekili Ceylan yaptığı konuşmada, “Bizler her zorlukla beraber bir kolaylığın olduğuna inanan bir milletiz. İnşallah tek yürek, tek bilek olarak bu zor günlerin de üstesinden geleceğiz. Kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Şüphesiz acımız çok büyük ama hep birlikte dayanışma içerisinde bu zor günleri atlatacağız” dedi.

 

Devletin tüm kurum ve kuruluşları ile milletin yanında olduğunu belirten Milletvekili Ceylan, “Sivil Toplum Kuruluşlarımız (STK’larımız) ve Gönüldaşlarımızda sahada yaraları sarmaya yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaşmaya devam ediyorlar. Sahada büyük bir gayret gösteren ve fedakârlıkla koşturan askerimiz, polisimiz, doktorlarımız, sağlık personelimiz ve gönüllülerimiz herkes bir derde derman olmak için çalışıyorlar. Allah sizlerden razı olsun. Ülkemin güzel insanları var oldukça bütün yaralarımızı tez vakitte saracağız inşallah” diye konuştu.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: