Gündem

YÖK uyardı: peki Hitit Üniversitesi ne durumda?

Geçtiğimiz günlerde YÖK tarafından tüm üniversitelerin vekil dekanlıklar konusunda uyarıldığı öğrenildi. 11.04.2023 tarihinde yayınlandığı öğrenilen resmi yazıda asil dekanlık tekliflerinin ivedilikle yapılması gerektiği belirtiliyor.

Peki 2006 yılından bugüne hizmet veren Hitit Üniversitesinde durum nedir?

Hitit Üniversitesi, 11 fakülte barındırıyor. Fen Edebiyat Fakültesi’nin dekan vekili olarak Prof. Dr. Özer Şenödeyici görev yapıyor. Şenödeyici’nin uzmanlık alanının Klasik Türk Edebiyatı olduğu biliniyor. Yani uzmanlık alanı fakülteye uygun olan bir dekan vekili olduğu söylenebilir. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde de uzmanlık alanı fakülteye uygun olan bir dekan vekili var: Prof. Dr. Sabiha Kılıç. Tıp Fakültesinin dekanlık görevini de üniversiteye bağlı olarak faaliyet gösteren hastanenin eski başhekimi Prof. Dr. Mesut Sezikli’nin yürüttüğü, yani uzmanlık alanına uygun bir dekan olduğu görülüyor. İlahiyat, Mühendislik ve Spor Bilimleri Fakültelerinin de dekanları ve dekan vekillerinin uzmanlık alanlarının görev yaptıkları fakülteyle uyumlu olduğu görülüyor.

Diş Hekimliği Fakültesi ve Veterinerlik Fakültesi kurulmuş olmasına rağmen henüz öğrenci alamayan fakülteler… Diş Hekimliği Fakültesinin henüz bir dekan veya dekan vekili olmasa da Veterinerlik Fakültesi’nin dekan vekili, rektör yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam görünüyor.

Gelelim Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’ne… Bu fakültenin dekanı Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk olarak görünüyor. Müzik, resim ve mimarlık gibi bölümleri olan fakültenin 11 akademik personeli var.

Turizm Fakültesi ise 2 akademik personeli olmasına rağmen öğrenci alımına başlamamış durumda. Ve dekan vekili Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek olarak görünüyor.

Sağlık Bilimleri Fakültesinde ise Dekan Vekili’nin Prof. Dr. Ebru Gökmeşe olduğu görülüyor. Gökmeşe’nin sağlık alanıyla herhangi bir bağlantısı olmadığı, uzmanlık alanının Kimya olduğu öğrenildi. Fakültede uzmanlık alanı sağlıkla ilgili bölümler olan iki adet profesör olmasına rağmen neden böyle bir tercihte bulunulduğu da merak konusu…

Tüm bu veriler, YÖK tarafından talep edilen asaleten dekan atamalarının yapılması konusunda üniversite yönetimini zorlayacağını gösteriyor. Uzmanlık alanı görev yaptığı fakülte ile uyumlu olan vekil dekanların asaleten atanması için teklif verilmesi konusunda üniversite yönetiminin nasıl bir tavır sergileyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak…

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: