Gündem

GAZETECİLER, BİLGİ KOLEJİ’NİN BAŞARILARINA HAYRAN KALDI

İlimiz eğitim camiası öncü isimlerinden Erkan Çifçi’nin kurucusu olduğu Bilgi Çorum Koleji, akademik, sportif, kültür-sanat alanlarında başarılarla dolu 4 yılı geride bırakmanın haklı gururunu yaşıyor.
Bilgi Çorum Koleji bünyesinde bulunan kapalı spor salonu, 400 kişilik konferans salonu, iki adet halı saha, oyun alanları, laboratuvar- atölyeler ve binicilik kompleksi ile öğrencilerine farklı alanlarda gelişim imkanları sunulmakta.

BİLGİ ÇORUM KOLEJİ,
HGYD YÖNETİMİNİ AĞIRLADI
Çorum Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği (HGYD) Başkanı Birkan Demirci ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bilgi Çorum Koleji’ni ziyaret ederek kurumun faaliyet alanları, çalışmaları, elde ettiği başarılar ve eğitim-öğretim uygulamaları hakkında bilgi aldı.
Gazetecileri okul kompleksinde ağırlayan Bilgi Çorum Koleji Kurucusu Erkan Çiftçi ve İlkokul – Ortaokul Müdürü Murat Özdemir, kompleks hakkında bilgi verdi.
Ziyarete; HGYD Başkanı Birkan Demirci, yönetim kurulu üyeleri; Mustafa Güral Koldaş, Uğur Urhan, Satılmış İnaç, Kubilay Olcan, Denetleme Kurulu Üyesi Cuma Şahin ile dernek üyeleri; Bayhan Özsaraç ve Volkan Baş katıldı.
Gazeteciler, kurum binasında incelemeler yaptıktan sonra binicilik tesisinde yapılan çalışmalar hakkında da bilgi aldı.

ÇİFT DİPLOMA AYRICALIĞI
4 yıl gibi kısa bir zaman dilimine birçok alanda başarılar sığdıran Bilgi Çorum Koleji, ilimizi ulusal ve uluslararası platformlarda temsil etme adına önemli girişimlerde bulunmaya da devam ediyor. Bu bağlamda İngiltere’de ki birçok üniversiteye kabul hakkı sağlayan ‘’ÇİFT DİPLOMA’’ ayrıcalığını da öğrencilerine sunuyor.
Kurucusu olduğu kampüs ile ilgili bilgiler veren Erkan Çifçi; “2019 Eylül ayında ilk ders zili ile faaliyete başlarken büyük hayallerimiz, hedeflerimiz, planlarımız ve her şeyden önemlisi onlarca yıldır şahsıma ve kurumlarıma büyük bir güven gösteren memleketim Çorum’a vefa ve yatırım borcum vardı ki, bunları gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

ÇORUM’UN PARLAYAN YILDIZI
Erkan Çiftçi, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:
“Bu bağlamda 4.yılımızın sonu itibariyle,
-2020 YKS Türkiye 1.si öğrencim ile,
-Robert Koleji’ne, Koç Lisesi’ne ( TAM BURSLU ), İstanbul Erkek Lisesi’ne, Kabataş Erkek Lisesi’ne, Ankara Fen Lisesi’ne, İstanbul Fen Lisesi’ne ve onlarca nitelikli liseye yerleşen öğrencilerim ile,
-Kanguru ve Tales gibi sınavlarda ulusal derece kazanan öğrencilerim ile,
-4. yılımızın sonunda Bilgi Eğitim Kurumlarımızdan tıp ve diş hekimliği fakültelerine giden 118 öğrencim ile, eczacılık fakültelerine giden 14 öğrencim ile, mühendislik-mimarlık fakültelerine giden 99 öğrencim ile, hukuk-PDR -Psikoloji bölümlerine giden 52 öğrencim ile, eğitim-fen edebiyat fakültelerine yerleşen 88 öğrencim ile, sağlık bilimleri fakültelerine yerleşen 92 öğrencim ile, İTÜ-Boğaziçi-ODTÜ’ye yerleşen 37 öğrencim ile ve hayal ettiği bölümlere yerleşen yüzlerce öğrencim ile,
-Robotik-kodlama-yazılım alanlarında teknofest programlarında ilimizi başarıyla temsil eden öğrencilerim ile,
-İl birinciliğine ambargo koyan ve Milli Takımımıza sporcu gönderen kız voleybol takımımız ile,
-Basketbolda bizleri gururlandıran ve ulusal basketbol ligimize sporcu gönderen erkek basketbol takımımız ile,
-Kort tenisinde ilde, bölgede ve ulusal turnuvalarda birçok kupa kazanan tenisçilerimiz ile,
-İl ve bölgede kazandıkları derceler ile bizleri gururlandıran masa tenisi takımı öğrencilerim ile,
-Binicilikte elde ettikleri başarılarla okulumuza birçok kupa kazandıran öğrencilerim ile,
-Trap sporunda ilimize birçok kupa kazandıran ve Türkiye 1.si olan öğrencim ile,
-Türkiye’de sadece 50 öğrencinin seçildiği AFS Öğrenci Değişim Programı kapsamında ABD’de tam burslu öğrenim hakkı kazanan öğrencim ile,
-Yüzmede takım ve bireyselde ilde, bölgede ve ulusal yarışlarda bizleri gururlandıran ve Türkiye rekoru kıran öğrencilerim ile,
-Okçulukta il birinciliği ve bir çok madalya kazanan öğrencilerim ile,
-Bilek güreşinde il 1.liği kazanan öğrencim ile,
-Avrupa eğitim programlarımıza katılıp bizleri başarıyla temsil eden öğrencilerim ile,
-İl geneli yapılan LGS ve YKS deneme sınavlarında kurumumuzu her daim zirveye taşıyan öğrencilerim ile gurur duyuyor ve hepsini canı gönülden tebrik ediyorum.
Bu vesileyle tüm bu başarılarda emeği geçen öğretmen ve personelime ayrıca bizlere daima destek olan, en kıymetli varlıklarını bizlere emanet eden velilerime teşekkür ediyorum.”
Bilgi Koleji; Akkent Mahallesi Çevre Yolu Bulvarı 3. Sokak No: 4 Çorum adresinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürüyor.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: