Gündem

Hitit Üniversitesi: “Gelişmeler, bizleri büyük bir endişeye sevk etmektedir”

Hitit Üniversitesi Senatosu, son dönemde Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler ile ilgili bir bildiri yayınladı.

Senato tarafından yayınlanan bildiride:

“Son günlerde İsrail’in Gazze’ye yönelik artan hava operasyonlarının ardından büyük bir kara harekâtına hazırlık yaptığına dair uluslararası kamuoyuna yansıyan gelişmeler, bizleri büyük bir endişeye sevk etmektedir.

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’nıın bulunduğu Filistin topraklarında, İsrail’in 56 yıldır dünyanın gözü önünde hunharca sürdürdüğü işgal politikalarının geldiği son noktayı büyük bir dehşet ve kaygıyla takip etmekteyiz. İsrail’in Gazze’de yaşayan savunmasız sivillere yönelik orantısız saldırılar ile üniversiteleri, okulları, hastaneleri, ibadethaneleri pervasızca hedef alan, uluslararası hukuk ve insan haklarını yok sayan tavrını hiçbir şekilde kabul edilemez buluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin iki gün önce yayınlamış olduğu ortak bildiride ifade edildiği üzere Gazze’de yaşanan insani trajedi daha da derinleşmeden, adil ve kalıcı bir çözüm sağlamak üzere her düzeyde gerekli müzakerelerin başlatılması çağrısını buradan yineliyoruz.

Hitit Üniversitesi Senatosu olarak, Filistin Halkının özgürlüğe kavuşmak için verdiği haklı mücadeleyi destekliyor ve İsrail’in hiçbir insani, hukuki ve ahlaki değere saygı göstermeyerek Gazze’ye yönelik yürüttüğü askerî harekâtı ve uyguladığı işgal politikalarını şiddetle kınıyoruz.” denildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: