Gündem

Akademisyen-Yazar Suay Karaman dikkat çekti: “BUGÜN HER ALANDA 1938’İN GERİSİNDEYİZ”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çorum Şubesi tarafından düzenlenen konferansa “Cumhuriyetimiz 100 Yaşında” adlı konferansa konuşmacı olarak katılan Akademisyen-Yazar Suay Karaman, Türkiye’nin bugün her alanda 1938 yılının gerisinde olduğunu söyledi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında ADD Çorum Şubesi’nde “Cumhuriyetimiz 100 Yaşında” adlı bir konferans gerçekleştirildi.
Akademisyen-Yazar Suay Karaman’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

‘CUMHURİYETİMİZİN KAZANIMLARI
BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILDI’
Konferansta bir açış konuşması yapan ADD Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer, cumhuriyet kazanımlarının birer birer ortadan kaldırıldığını belirterek, cehaletin cumhuriyet aydınlanmasından öç alır hale geldiğini söyledi.

Akademisyen-Yazar Suay Karaman ise emperyalist güçlerin cumhuriyete karşı bir kininin olduğunu belirterek, Mustafa Kemal Atatürk’ün 1938’de vefatının ardından Türkiye’nin adım adım emperyalist güçlerin yörüngesine girdiğini söyledi.
Karaman, 1939 yılında ABD, İngiltere ve Fransa ile çeşitli anlaşmaların yapıldığını, Türkiye’nin dış güçlere bağımlılığının 2. Dünya Savaşı’ndan sonra hızlı bir şekilde ilerlediğini ve 1950’de DP iktidarı ile bunun zirveye çıktığını belirtti.
AKP iktidarı ile birlikte cumhuriyet kazanımlarının hızlı bir şekilde elden çıktığına dikkat çeken Karaman, 2017 referandumu ile birlikte Türkiye’de bir rejim değişikliğine gidildiğini kaydederek, “Bugün ne yazık ki her alanda 1938’in gerisinde olan bir ülkeyiz” dedi.

Etkinliğe; CHP önceki dönem İl Başkanları Cengiz Atlas ve Ümit Er, İYİ Parti önceki dönem İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Salim Çoruk, Oğuzlar önceki dönem Belediye Başkanı Orhan Ateş, Tüm Bel Sen Şube Başkanı Nevzat Veldet, Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Ekber Beyaz, İYİ Parti İl Sekreteri Daver Eker, İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Cemil Sözen, Memleket Partisi İl Başkanı Ömer Bağcı, CHP İl Disiplin Kurulu Üyesi Av. Mahmut Bayatlı, Bahçelievler Mahallesi Muhtar Adayı Kamil Deveci ile davetliler, ADD yöneticileri ve üyeleri katıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: