Gündem

SESİNE MUHTAR CEVAP VERDİ…

ÇORUM BOZBOĞA KÖYÜNDEN ÖRNEK DAYANIŞMA ÖRNEĞİ
Bozboğa Köyü Muhtarı Doğan Kara ,Hitit Gazeteciler Ve Yayıncılar Derneği Başkanı ve Kanal101 İmtiyaz sahibi Birkan Demirci’yi ziyaret etti.
Yaklaşık bir yıl kadar önce bir video yayınlayarak “Bana bir ev yapacaksın.” Diyen Coşkun Karadağ isimli vatandaşın sesine muhtar ses verdi.
Çorum’a bağlı Bozdoğa Köyü Muhtarı Doğan Kara’nın öncülüğünde köylerinde yaşayan Coşkun Karadağ isimli köylülerinin mevcut durumda olan yaşanmaz haldeki evlerinin yerine örnek bir köy dayanışması göstererek yeni bir ev inşa ettiler. Köy Muhtarı Kara’nın öncülüğünde başlayan ve belli bir aşamaya kadar gelen inşaatı gören hayırseverlerde inşaatın yapımına destek verdiler.
Coşkun Karadağ ; başta köy muhtarımız Doğan Kara’ya, evin tamamlanmasının masraflarının tamamını üstlenen Bulut İnşaat Sahibi Ercan Bulut’a ve diğer hayırseverlere teşekkür ettiğini bildirdi. Karadağ evin yapımından sonra mecburi ihtiyaçları olan ev eşyalarının alınması konusunda da hayırseverlerden destek beklediğini bildirdi.
Karadağ ; daha önceden üzerindeki SGK borçlarından dolayı emekli olamadığını, borçlarının büyük kısmını Çorum’lu iş insanı Ahmet Ahlatçı’nın desteklediğini bildirerek Ahlatçı’ya sonsuz teşekkürlerini bildirdi.
Muhtar Kara’da “Köyümüzde yaşayan Coşkun Karadağ isimli köylümüz bazı rahatsızlıklarında dolayı çalışamamakta idi annesi ile birlikte yaşadıkları ev yıkılmaya yüz tuttuğundan dolayı yeni bir ev yapılması gerekiyordu. Köyümüzde kimin yardıma ihtiyacı olursa köylülerinin hep birlikte hareket ederek imece usulü hareketle bir birimize destek veririz. Bizim köy dayanışmamız diğer köylerede örnek olsun. Evin yapımından sonra eşya ve diğer malzemelerin alınması konusunda da köylümüzün destek vereceğini biliyorum.” Diyerek köylülerine teşekkür etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: