Gündem

ESNAFTAN BURUK BAYRAM

Cumhuriyetimizin 100. yılı tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorum’da da coşku içerisinde kutlandı.

Çorum Valiliği tarafından cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kadeş Barış Meydanı’nda tören düzenlendi. Tören protokol üyeleri ve vatandaşların da yoğun katılımıyla coşku içerisinde tamamlanırken, kutlama töreni için günlerdir hazırlık yapan Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB)’a bağlı esnaf odası temsilcileri ise bayramı buruk yaşamak zorunda kaldı.

Kadeş Barış Meydanı’nda düzenlenen törenin ardından Gazi Caddesi’nde ki araç geçişini izleyen protokol üyeleri, esnaf ve sanatkarların geçişini takip etmeden törenden ayrılmaları esnaf odası temsilcilerinde şaşkınlığa neden olurken, bu durum karşısında da üzüntülerini dile getirdiler.

Esnaf temsilcileri, 100. yıl kutlamalarına yoğun bir şekilde katkı vermeleri için günler öncesinden tüm oda üyelerine çağrı yaptıklarını, bu çağrılarını karşılıksız bırakmayan oda üyesi esnaf ve sanatkarların da Cumhuriyet Bayramı coşkusuna tam kadro katılarak, bayrama ayrı bir renk kattıklarını söylediler.

Ancak, araç geçişi sırasında hazırladıkları çiçekleri takdim edemeden protokol üyelerinin alandan ayrılmalarının kendilerini üzdüğünü ifade eden esnaf temsilcileri, esnaf ve sanatkarların bayram için hazırladıkları özel tören geçişini görmeden alandan ayrılan protokol üyelerine ise dargın olduklarını dile getirdiler.
Kaynak: Çorumposthaber

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: