Gündem

Murat Erdal haksızlığa “dur” mu dedi?

Geçtiğimiz günlerde yapılan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) seçimlerinin ardından dün gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında yönetim kurulu seçimleri yapıldı.

TSO tarafından yayınlanan seçim sonuçlarına göre meclis üyelerinin tamamının oylarını alarak seçildiği bildirilmesine karşın aldığımız duyumlara göre meclis üyesi Murat Erdal’ın itirazı sonucu bir çok yönetim kurulu adayının meclis üyeleri tarafından üstünün çizildiği, hatta üstü çizilenler arasında Çetin Başaranhıncal’ın bile bulunduğu aldığımız duyumlar arasında.

Murat Erdal’ın “her dönem aşağı yukarı hep aynı isimler listede yer alıyor bu şehirde başka isimler yokmu listeye girecek” gibi sözler söyleyerek kendisininde yönetim kuruluna aday olduğunu bildirmesi üzerine ortamın gerildiği aldığımız duyumlar arasında. Kamuoyununda yıllardır merak ettiği soruların arasında yer alan neden yıllardır aynı isimlerle TSO’yu yönetiliyor, neden TSO yıllardır esnafın hiç bir sorunu hakkında herhangi bir açıklama yapmıyor, hala sıcak gündemini koruyan TSO’ya ait lüx aracın sırrı ne, ve bu araç yıllardır nerede kullanılıyor bu konular neden açıklanmıyor, TSO bir zümrenin at koşturduğu bir çiftlik haline mi geldi, bundan sonrada aynı şekilde mi yönetilmeye devam edecek? gibi sorular da cevapsız kalan iddialar arasında.

Eğer iddalar doğru ise; TSO’dan neden üyelerin tamamının oylarını alarak seçildiklerini iddia eden bir açıklama yapıldı? TSO gibi bir kurumdan yalan bir açıklama yapılıyor ise bu kurumda başka konularda da yalan açıklamalar varmı gibi sorularda cevapsız kalmaya devam ediyor.

Bizde kamuoyu adına soruyoruz; TSO birilerinin at çiftliğimi, birileri bu kurumu kendine aitmi sanıyor ve neden TSO yıllardır ticaretin sorunları ile ilgili gerekli ve yeterli açıklamaları yapmıyor ? esnafın sorununa yeterince değinmiyor?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: