Köşe YazılarıTokat'dan Güncel Haberler

SÖYLESEM TESİRİ YOK, SUSSAM GÖNÜL RAZI DEĞİL…

AK Parti Tokat İl 7. Olağan kongresini gerçekleştirdi. Nerdeyse 10 yıldır tek liste ile kongrelerini gerçekleştiren AK Parti, bunu yaparken de, geniş bir uzlaşı zeminini amaçlıyor. AK Parti’nin kurucu merkez ilçe başkanı Cüneyt Aldemir, söz konusu bu kongrede İl Başkanı seçildi.

Başkan Aldemir’in işi zor. Çağrılan üç kişiden birisi olan Mustafa Boyraz’da il başkanı olsa, Onunda işi zor olacaktı. Çünkü, Koronavirus salgını yüzünden küçük ve orta ölçekli esnaf, deyim yerindeyse bitik durumda. Ekonomi çarkları durma noktasında. Reel sektör, bu şartlar içerisinde adeta savruluyor. Kafeler, restaurantlar ve ağırlıklı olarak hizmet sektörü iflasın eşiğinde.

Bu olumsuz koşullar içerisinde iktidar partisinin il başkanı olmak, ateşten gömlek giymektir. O sebeple Başkan Cüneyt Aldemir’in işi zordur ama süreci iyi yönettiği takdirde neden başarılı olmasın?

Başkan Aldemir’in yönetim listesi, herkesin de kabul ettiği gibi, önceki dönemlerin Tokat Milletvekili Şükrü Ayalan’ın imzasını taşıyor. Bunda bir beis yok. Hatta, Şükrü Ayalan’ın güçlü bir şekilde partisine dönüş yapmasına sevindim. Çünkü, Şükrü Ayalan siyasi literarümüze geçmiş marka bir isimdir. Üstelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı döneminde Tokat’a hizmeti geçmiş, imzası olan bir siyasetçidir. Ayrıca, Şükrü Ayalan’ı konjonktürel önemli yapan husus ise, eski Cumhurbaşkanlarından Abdullah Gül ve Ali Babacan’a yakınlığı biliniyor. Buna rağmen Reis’in yanında yer alıyorsa ve vefa diye birşey varsa, Ayalan daha değerlidir.

Eda Karaytuğ şarkısının son kısmında, “Söylesem tesiri yok, Sussam gönül razı değil” der. AK Parti’nin başındaki bunca bela ve derdin arasında bende tüy dikmek istemem. Zaten geçen gün, Reisi anlamak” başlığında bir yazı kaleme alarak son ahvale ilişkin meramımı anlatmıştım. O görüşlerimde herhangi bir değişiklik yok.

Başkan Aldemir’in listesiyle ilgili bir yorum yapmayacağım. Daha erken. Aldemir, oluşturduğu bir kadro ile sahada iyi bir performans sergilerse, imzasını da atmış olacaktır. AK Parti’nin Tokat İl Başkanlığında iki ismin mührü vardır: Mustafa Boyraz ile Av. Eyüp Eroğlu… Ve herkes bilsin ki, hiçbir başarı tesadüfi değildir. Gönül ister ki, bu zor zamanda Başkan Akdemir ve ekibi başarılı olsun. En azından ben bunu içtenlikle isterim.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: