Köşe YazılarıTokat'dan Güncel Haberler

TOGÜ VE HASTANESİ

TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, hem sessix hem de sakin güçtür. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi akademik başarı ile fiziki standartlarıyla çıta yükseltti. Bir Anadolu şehri üniversite olması hasebiyle kategorisinde belki bir adım geriden start alıyor ama, Rektör Prof. Dr. Bünyamin Şahin”in sessiz sedasız çalışmalarıyla gerçeğin öyle olmadığı anlaşılıyor.

Bütün retorikleri bu sakin, tevazu sahibi Bünyamin Şahin yıkıp geçiyor. Kimin haberi var, kim farkında? Misyon tamam da, vizyon başka birşey. Dünyayı tanımak, tarihsel süreci bilmek ve vizyoner bakışa sahip olmak, tam da TOGÜ Rektörü Prof.Dr. Bünyamin Şahin’i tarif eder.
Gelelim bu girizgahın sebebi hikmetine…

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) akademik başarı sıralamasına göre devlet üniversiteleri arasında Türkiye 15’incisi oldu.

Uluslararası bilimsel araştırma kuruluşu AD Scientific Index 2022 yılı dünya bilim insanları sıralaması yayınlandı. Dünyada 200 ülkede, 10 bin üniversite ve bir milyon akademisyen üzerinde yapılan akademik başarı sıralamasına göre TOGÜ, devlet üniversiteleri arasında Türkiye 15’si oldu. Bölgesel sıralamada 352, dünyada ise 1092. sırada yer aldı. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinden 53 öğretim üyesi “En iyi 10 bin araştırmacı” arasında yer alarak üniversitenin üst sıralarda yer almasını sağladı.

VE TOGÜ HASTANESİ

Bu zamanda dost bulmak çok zordur. Dostlukta kariyer ve unvanlar ikinci sıraya gelir. Başımı yastığa koyduğumda beni tebessüm dostlarımdan birisi de Nihat Uluocaktır. Yani TOGÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nihat Uluocak. Üniversite hastanesini bölgesinde en iyi hastaneler arasında yer alması tesadüf değil, hiçbir şey tesadüf değildir.

Geçen ay yolum hastaneye düştü. Uzun yıllar gözlerimden rahatsızdım. Değerli Başhekimim Nihat Uluocak’a durumu anlattım. Nihat Bey, göz doktorlarımızın servis olarak başarılı olduklarını söyledi. Sonuçta cerrah ve göz doktoru Doç. Dr. Raşid Kılıç’ta karar kıldık. İyi ki de öyle olmuş. Doç. Dr. Raşid Kılıç, yeryüzü doktorlarındandır. Müktesebatında Afrikanın yoksul insanlarına fisebilillah koşmuş, Allah rızası için görev yapmış bir doktorumuz dur Raşid Kılıç.

Amaliyatlarımı oldum, her iki gözümdeki kataraktlarım da alındı. Dünya varmış.

TOGÜ ve Hastanesi emin ellerde. Burada sessiz sedasız destan yazılıyor. Bize düşen ise, bu yürekli ve idealist insanlara riyasız ve kalpten selam durmaktır.

.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: