Köşe YazılarıTokat'dan Güncel Haberler

DR. BİLAL DURMAZ MAKOSENLERİNİ GİYDİ, KASKETİNİ TAKTI

Medikalpark Hastanesi ortaklarından Dr. Bilal Durmaz, merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarlarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi. Toplantıya yoğun ilgi gösteren muhtarlar, restoranın büyük salonunu lebalep doldurdu. Toplantıya Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Mustafa Gökrem’in yanısıra 15 Temmuz Mahalle Muhtarıları Başkanı ile Köy Muhtarları Dernek Başkanı da katıldı. Ayrıca, CHP Turhal İlçe Başkanı Yücel Resuloğlu ile yönetimi, CHP Tokat İl Başkan Yardımcısı Güner Katran ve gazeteciler toplantıya katılım sağladı.

Elbette bendeniz de değerli dostum ve ağabeyim Dr. Bilal Durnaz’ın sıra dışı bu toplantısına bigane kalmadım. Dr. Bilal Durmaz’ın adeta özetlediği ülke ekonomisine dair değerlendirmelerine katılmamak mümkün değil. Belki de CHP’nin son dönemde halkla doğrudan yakın dokunuşu anlamına gelecek, demokrasinin temel taşı muhtarlarımız ile buluşması, belki de Tokat siyasetinde bir işaret fişeği olarak hafızalarımızda kalacak.

Toplantının bir diğer ayrıntısı ise, gözden kaçan değil aslında malumun ilanı desek daha yerinde olur. Dr. Bilal Durmaz, örtülü bir ifadeyle açıkça CHP Tokat Milletvekilliğini deşifre etti ve dedi ki: “40 yıldır özellikle sağlık alanında hizmet ediyorum. Bugüne kadar hiçbir siyasi ikbal peşinde koşmadım ve siyaseten savrulmadım. CHP Merkez ilçe başkanlığı ve il yönetim kurulu üyeliği görevinde bulundum. İster erken olsun, isterse zamanında yapılacak bir seçim için partim Cumhuiyet Halk Partisi ve kendime desteklerinizi rica ediyorum. Bu kötü gidişe dur demek ve çare var ve bu CHP’dir demek için desteklerinizi bekliyorum.”

Bu konuşma hem Dr. Bilal Durmaz’ın örtülü adaylığını açıklaması hem de konuşmasında ortaya koyduğu manteliteyle çare manifestosudur. Doğrusunu isterseniz, Dr. Bilal Durmaz’ı yeniden CHP’de siyaset yapmak üzere çok hazırlanmış gördüm. Hem ülke gerçeklerini hem de Tokat’ın sorunlarını bilerek çeşitli çözüm önerisi diyeceğimiz proje hazırlığında olduğu anlaşılıyor. Üstelik merkeze bağlı mahalle ve köy muhtarlarımızın yoğun katılımı da, Dr. Bilal Durmaz’a ilginin olduğunu gösteriyor.

Toplantının bir diğer yıldızı ise, selamlama konuşması yapan CHP Tokat İl Başkan Yardımcısı Güner Katrandı. Ateşli konuşmasıyla, salonu hazırladı diyebiliriz. CHP Turhal İlçe Başkanı Yücel Resuloğlu ise muhtarlarımızın ilgi odağı oldu. Tevazu ve güleryüzüyle bilinen Başkan Yücel Resuloğlu, kulağıma eğilerek “Bu tür toplantıları çok sık yapmalıyız. En başta muhtarlarımıza gönlümüzü açarsak, halkımız da gönlümüzü çiçek bahçesine çevirir” dedi.

Özetle dostlar, üzerinde çalışılmış çok başarılı bir toplantıydı. Emeği geçenleri tebrik ederim.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: