Köşe YazılarıTokat'dan Güncel Haberler

MERSİN’DE 3 GÜN…

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Genel Başkan Vekili Cafer Esendemir, Genel Başkan Yardımcıları bendeniz Cemal İncesoyluer ve Turgay Demirtaş, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Erdoğan Kahya, Genel Sayman Derya Akbıyık, Genel Sekreter Yardımcısı Levent Altun ile birlikte, heyete, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Rüstem Kaya Tepe ve Yönetim Kurulu Üyesi Fahriye Kutlay Şenyurt’un eşlik ettiği bir dizi ziyarette bulunduk. TGF heyeti, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Belediye Başkanı M. Muhammed Gültak, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Mersin Uluslararası Liman İşletmesi Genel Müdürü Johan Van Daele ve MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan’ı ziyaretinde Genel Başkan Yılmaz Karaca’nın Anadolu Basınının durumunu anlatarak, çözüm önerilerine ilişkin bir de kısa sunumda bulundu.

Yoğun bir programdı. Arkadaşlara TGF Yönetim Kuruluna katılmak üzere Mersin’e gideceğimi söylediğimde, “ooo kum, deniz” felan dediler ama hiçte öyle olmadı. TGF Genel Başkan Yardımcısı Turgay Demirtaş ile Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe öyle yoğun bir program hazırlamışlardı ki, ne uzun uzadıya denize girme durumumuz oldu, nede yan gelip yatmaya vaktimiz.

Deyim yerindeyse, soluk soluğa bir programa yetişmeye çalıştık. Yeri gelmişken, yönetim kurulunda birlikte çalıştığım Turgay Demirtaş ve cemiyet başkanı Kaya Tepe ile yönetimine emekleri için teşekkür ediyorum. İçimizde sıcağı bilen TGF Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Erdoğan Kahya ile Genel Başkanvekili Cafer Esendemir dışında, hepimiz bu sıcağa alışık olmayan şehirlerden gelmiştik. Bu yoğun ziyaret programına, yaklaşık 3.5 saat süren Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısını da gerçekleştirdik. Toplantı çok verimli geçti. Gündemin içerik hazırlığını kusursuz olarak önümüze getiren usta gazeteci yazar Erdoğan Kahya abime hassaten teşekkür ediyorum. Çok önemli kararların alındığı toplantımızda, demokratik usül ve özgürce düşüncelerimizi ifade edebilme hassasiyeti için de sayın Genel Başkanımız Yılmaz Karaca’ya ayrıca teşekkür ediyorum.

TGF yönetimi olarak çok güzel ağırlandık. Mersindeki gazeteci arkadaşlarımızın kamu kurum ve özel kuruluşlarıyla kurdukları güzel ilişkilerden dolayı çok memnun olduk. Heryerde olduğu gibi, Mersin’de de kendilerine “gazeteci süsü” veren kişiler olduğunu gördük. Ne yazık ki bu bütün Türkiye’nin sorunu. Okumadan gazeteci yazar, bilmeden fikir sahibi olanlarla bir kısır döngü yaşıyoruz.

Ziyarette bulunduğumuz kamu kuruluşlarının bu mevzuya ilişkin anlattıkları hiçte yabancı gelmedi. Dijital medyaya doğru hızla gidişimiz, beraberinde mesleki etik suistimallerini de getiriyor. Elbette, bu salt ülkemizin değil, gelişme sürecindeki bütün ülkelerin ortak sorunudur. Çözümü ise, bu konuda TGF’nin bütün siyasi partilerimiz ve kamu kuruluşlarına hazırlayıp sunduğu Anadolu Basını Raporunda bulunmaktadır. Aradan aylar geçmesine rağmen, hiçbir siyasi partimizden ne yazık ki somut adımlar atılmamıştır.

Özetle, Mersin gezimiz iklimine uygun olarak sıcak dostluklar kurduğumuz ziyaret oldu. Tekrar emeği geçen meslektaşlarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: