Köşe Yazıları

FETÖ’nün siyasi ayağı bilmecesi…


MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin sık sık dile getirdiği ve konuşmalarında gündeme taşıdığı “FETÖ’nün siyasi ayağı” bilmecesi, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana herkes tarafından konuşulan bir mevzu. Bu konuyu 17-25 Aralık 2013 yılını milat olarak alan iktidar ile muhalefet arasında bir uzlaşma yok. Yani, konu siyasi ayak ise, herkes evinin içine baksın denilmiyor.

Bu konuda CHP’nin pek temiz olduğu söylenemez. Çünkü, AK Partililer “FETÖ’nün siyasi ayağı” konusunda Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Fatih Gürsul’un FETÖ üyeliğinden hapis cezasına çarptırılmasını, Amerika’ya kaçan CHP milletvekili Aykan Erdemir’i ve FETÖ iddiasıyla tutuklanan Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz’u sayıyorlar.

FETÖ Terör Örgütü Lideri Gülen ile hemen hemen bütün siyasi partilerin irtibatı olmuş. Buna rezerv koyarsak, MHP hariç diyebiliriz, rahatlıkla. Eğer bir adım geriye çıkarsak, merhum Prof. Necmettin Erbakan’ın da böyle bir ilişkisi olmadığını teslim etmeliyiz.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha önce AK Partili 180 milletvekilinin by look kullandığına dair iddiası, hem Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından reddedildiği gibi, ispata davet yapılıp, “hodri meydan” denilmişti. CHP’nin son hamlesi ise, “FETÖ’nün siyasi ayağı” başlığıyla meclis soruşturması için verilen soru önergesiydi. Tabii, bu girişim siyasi hamleydi. Hiçbir iktidar partisi, muhalefetin bu tür girişimlerini destekleyecek bir tavır içerisinde olmaz.

Nitekim, “FETÖ’nün siyasi ayağı” konusunda en çok konuşan MHP Lideri Bahçeli’de, CHP’nin bu hamlesini “CHP’nin peşine takılmayız” dedi ve bunun siyasal gerekçelerini ortaya koydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’nün siyasi ayağıyla ilgili olarak CHP’ye çağrıda bulunarak, “AK Parti’de, MHP’de bu tür adamlar var mı? Hadi ispatla” dedi ve ekledi: “Eğer ispatlayamıyorsan demek ki bunlar sende.”

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bu olayı şöyle yorumluyor:

“CHP, FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılmasını isterken herhalde keseri kendi ayağına vurmayı amaçlamadı. Onların kastı, FETÖ’nün siyasi ayağını gündemde tutan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi sıkıştırmak. Bir adım ilerisinde ise MHP ile AK Parti’nin arasını açıp ‘cumhur ittifakı’nı çatlatmak. Bahçeli, CHP’nin teklifinin peşine takılmayacaklarını söylemekle bu hamleyi boşa çıkardı. Ama tartışmayı ileri bir noktaya taşıdı. Yurtta sulh konseyinin sivil ayağını gündeme taşıdı. Bahçeli’nin neyi kast ettiğini bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var. Ne Kılıçdaroğlu gibi AK Parti’yi ne de Erdoğan gibi CHP’yi kast ediyor. Bahçeli’nin dilinin altında bir bakla var ama ne?”

Meseleyi enine boyuna irdelemeye gerek yok. FETÖ terör örgütü, bu devletin kılcal damarlarına kadar girmiş, ülkede darbe yapacak kadar emperyal güçleri arkasına almış ve kriptolar eliyle, örgüt üyelerini bir arada tutmaya çalışmaktadır.

Her yerde varlar ama, tıpkı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM’de dediği gibi, “Dünya 5’ten büyük” olduğu gibi, Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti de FETÖ terör örgütünden büyüktür.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: