Köşe Yazıları

Özdemir’in yoğun temposunun özeti…

Tokat Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Özdemir’in geçen gün yaptığı basın toplantısındaki 2019 çalışma raporu, başlı başına bir başarı öyküsünün özetiydi.

Hani derler ya, “güzel şeyler de oluyor” diye. Aslında, Tokat ölçeğinde son 5 yılda güzel şeyler hep oldu ama 2019 yılının ayrı bir önemi var. Çünkü, seçilmiş-atanmışların uyumu, her dönemde ne yazık ki bu kadar olamamıştı. Seçilmiş Tokat Milletvekilleri, Tokat Belediye Başkanı, ilçe ve belde belediye başkanları, hiçbir siyasi farklılığı gözetmeden el birliğiyle bu ilin kalkınması için gayret içindeler.

Mesela, Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Özdemir, Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Filiz Vanlıoğlu, Tokat STK’ları, hassaten Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, GOÜ Rektörü, turizm konusunda ciddi efor sarf eden İl Müdürü Adem Çakır ve Yardımcısı Ali Uçar, Yazmacılar Hanının restorasyonundan sonra Butik Otel olarak işletmeciliğini üstlenen Özkan Gündüzlü, Ankara ve İstanbul’da çalışmalarını sürdüren Tokat federasyon, vakıf ve derneklerimiz…

Liste uzayıp gider. “Tokat Sevdası” sloganını yüreğinde hisseden bu kurum ve insanlar, Tokat ve hinterlandının hem tanıtımını, hem de yerel kalkınmasını sağlayacak argümanlarını hayata geçirecek çalışmalar yapıyorlar.

Söylemezsem haksızlık etmiş olurum. Tokat Medyası da, bu işbirliğinin en önemli parçası olarak bu çalışmalara amasız ve fakatsız olarak ciddi destek vermektedir.

AÇSH İl Müdürü Mahmut Özdemir, basın toplantısında yaptığı açıklamalardaki rakamları buradan tekrarlamayacağım. Lakin, çok kapsamlı hizmet alanı olan bu müdürlüğümüzün insana dokunan ve merhamet merkezli çalışmalar, öyle memur anlayışıyla yapılacak işler değil. Tüm müdürlük çalışanları, yaptıkları çalışmadan manevi bir keyif alarak yapıyorlar. Mesela, 1965 yılından itibaren tespit edilen ve vatani görevi yapmakta iken şehadete ulaşan 345 kahraman vatan evlatlarının evleri ziyaret edilerek, sene-i devriye taziyesinde bulunuluyor.

Tokat Valisi Ozan Balcı’nın 2023 Hedef projeleri kapsamında yer alan “Sosyal Destek Hızır Tokat” programı, hem çeşitlilik bakımından, hem de nitelik açısından kesintisiz sürdürülüyor. Bu proje çerçevesinde 35 bin 395 ev şefkat elçileri tarafından ziyaret edilerek, ihtiyaç sahibi 128 bin 394 vatandaşımızın talepleri çözüme kavuşturuluyor.

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu tarafından Tokat’ta başlatılan “Sosyal Belediyecilik” anlayışına, Tokat Valisi Ozan Balcı tarafından başlatılan ve bütün ili kapsayan “Sosyal Devlet” projesi, aynı zamanda devletin şefkat yüzünü göstermesi bakımından devlet-vatandaş ilişkisini onaran bir projedir.

Türk Devletlerinin tarihteki yönetim anlayışlarını incelediğinizde, yönettiği insanların öncelikle aşıyla ilgilenmiştir. Günümüze kadar gelen “Devlet Baba” sözü bin yıllık devlet geleneğimizin tezahürüdür. Bugün ise, sosyal devlet anlayışı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hassasiyetle üzerinde durduğu bir konu olup, Tokat’ta da en güzel şekilde uygulanmaktadır.

“Sosyal Devlet” ve “Sosyal Destek Hızır Tokat” projesi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Özdemir’in liderlik ve yönetiminde hayata geçirilip uygulanmaktadır.

Başta İl Müdürü Mahmut Özdemir olmak üzere, tüm ekibini tebrik ediyor, içinde dua, hayır ve hizmet unsurlarının bulunduğu bu kutlu çalışmalarının devamını diliyorum.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: