Köşe YazılarıTokat'dan Güncel Haberler

ANADOLU BULUŞMASI MARMARİS YEREL MEDYA ÇALIŞTAYI

Belki, eksiklikleri saymak istesek sayarız. Fakat, böylesine devasa, bütün Anadolu’dan özel davet edilmiş, 250 gazeteciyi buruşturup, Yerel Medya Çalıştayı yapmakta kolay iş değil. Bardağın dolu yanına bakmayı tercih ediyorum ve yazının başında bu başarılı organizasyon için CHP genel merkezini tebrik ediyorum.
Gazeteci kökenli CHP milletvekilleri federasyonumuzun onursal genel başkanı Atilla Sertel ile Tuncay Özkan’ın üstlendiği bu devasa organizasyona Tokat Gazeteciler Cemiyeti olarak TGF Üst Kurul Üyeleri Salih Zeki Özdilek ile Taner Yeşilsu ile katıldık.
Cumartesi günü, dolu dolu bir çalıştay yaşadık. Bir çok meslek örgütü başkanları konuşmalar yaptı. Elbette hepimizin bildiği sorunları tekrar dinledik. Hükümetin son zamanlarda çıkardığı yasa ve şuyu vukuundan beter ya da galatı meşhur tabirlerine rahmet okutacak dedikodular, medya taifesinide demoralize ediyor. Herkes gergin. O kim, onlar kim, sen kimsin? İfadeleri yerine, ortada bir sorun varsa çözüm için iktidar-muhalefet biraraya gelmelidir. Aynı şekilde gazeteci meslek kuruluşları da ortak amaçta buluşmalıdır.
Çalıştayın Süreyya Yıldızı Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karacaydı. 3 yıldır tek konuşan, hem iktidara hem de muhalefet partilerine çözüm önerileri sunan TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Yerel Medya Çalıştayın da adeta final konuşması yaptı. Çarpıcı, net, sorunların tamamına hakim ve bir kez daha çözüme ilişkin önerileri sıralayan Başkan Yılmaz Karaca, deyim yerindeyse çalıştaya mührünü vurdu.
Doğrudur, fincancı katırları ürktü. Yaptığı konuşmada, gerek içerik, gerek ifade, gerekse mimik ve vurgusuyla bütün salonu etki altına çekti. Başkan Yılmaz Karaca, bir kez daha Anadolu Basınının tek hamisi olduğunu gösterdi ve kimilerine de TGF’nin gücünü hatırlattı. Ve akıllarda mıh gibi kalacak, “Komplekslerden, hırslardan ve kişisel egolardan arınıp, basın meslek örgütleri ortak hareket etmelidir” ifadesini kullandı.
Özetle dostlar, eksik gediğine rağmen, CHP genel merkezinin bu organizasyonunu başarılı buluyorum. Üstelik, TGF ve Başkan Yılmaz Karaca’nın nasıl bir duruşu olduğunu bu çalıştayda herkesin daha iyi anladığını düşünüyorum.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: