Köşe Yazıları

Mesafeyi ayarlayan siyasetçi: Çağdaş Kurtgöz…

Kimseyi ötekileştirmeyeceğim, kimseye partinin kapısını kapatmayacağım, kimseyi partiden uzaklaştırmayacağım, kimseyi partiden soğutmayacağım, kimsenin adamı değilim ama herkesle işbirliği içinde olacağım…

Bu sözler, Cumhuriyet Halk Partisi Tokat İl Başkanlığına aday olan genç siyasetçi Çağdaş Kurtgöz’e ait. Yani, bir hizibin, bir gurubun ve bir çekişmenin parçası olmayacağını anlatmak istiyor Çağdaş Kurtgöz. Yani diyor ki, mevcut milletvekili Kadim Durmaz, benim partimin milletvekilidir. Feramuz Şahin, hem partimizin milletvekiliydi, hem de kaç dönem partimizin il başkanıydı. Duran Kum, partimizin merkez ilçe ve il başkanlığını yapmış, şuanda da genel merkezde önemli bir görevi yapmaktadır.

Tıpkı Derviş Yunus Emre gibi, “Benim davam kavga için değil, benim davam sevgi için” diyor. Kendisine göre bir mesafe ve kriter belirlemiş, şayet il başkanı seçilirsem, bir gurubun, bir hizbin, birilerinin adamı değil, CHP Tokat İl Başkanı olarak herkesle omuz omuza yürürüm diyor.

CHP’de bu mümkün olur mu? Bunu şuan bilemeyiz. Delege, hiç değilse 20 yıllık CHP’nin Tokat hikayesini hatırlaması lazım. Bütün enerjisini parti içi mücadeleye harcayan dönemleri yeniden gözden geçirmesi gerekir. “Filanı partinin kapısından içeri almam” diyen anlayışı, hafızalarında canlandırması lüzumu vardır. Bunları hatırlayınca, genç siyasetçi Çağdaş Kurtgöz’ün ortaya koyduğu felsefe daha iyi anlaşılır. Bütün bunlar hafızalarda yeniden canlanırsa, Çağdaş Kurtgöz’ün nasıl bir başkan olacağına dair bir fikir ortaya çıkabilir.

Bütün siyasi partilerde üç aşağı beş yukarı yaşanmış “şunun-bunun adamı, ekibi” gibi tamlamalar, siyasette kısa süreli başarı ve kazanç getirse bile, müstakil bir siyasetçi profili çıkmasına engeldir. Yani, eğer siyaset yapmak istiyorsanız ve siyasetçi olacaksanız, öncelikle kendiniz olmalısınız. Hangi partiden olursanız olun, bulunduğunuz siyasi partinin ideolojisini, felsefesini, toplumsal programlarını ve ülkeye yönelik düşüncelerini çok iyi bilmelisiniz.

CHP’de kongre süreci başladı. İlçe kongreleri yapılıyor. Tokat’ta CHP’nin delege dağılımında 5 ilçe belirleyici olacak. Toplam 320 dolayında delegeye sahip olan Tokat CHP, merkez ilçenin 78, Turhal 50, Zile 55, Niksar 38, Erbaa 36 delegeye sahip. Bir ara Almus’ta kongre yapılmayacak deniliyordu ama, son aldığım bilgiye göre, 26 Ocak tarihinde bu ilçemizde kongresini yapmış olacak.

Sahada çalışmalarını yürüten Çağdaş Kurtgöz dışında, mevcut il başkanı Mustafa Duran, Merdan Eroğlu ve Feramuz Şahin’in de CHP İl Başkanlığına adaylıkları söz konusu. Görünen o ki, CHP en azından 3 başkan adayıyla kongresini gerçekleştirecek. Tabii, burada elbette CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz bir faktör, Feramuz Şahin ile Duran Kum’da es geçilemeyecek isimler. Milletvekili Kadim Durmaz’ın aday çıkaracağı biliniyor. Aynı şekilde, Duran Kum’da kendisine yakın bir isimi aday çıkarabilir. Durmaz’ın ’dayı Merdan Eroğlu olabilir.

Yerelde olsa, kongreye kadar hiçbir şey kesin değil. İşbirliği ve birlikte hareket etme ihtimali her zaman için vardır. Belki, Duran Kum Çağdaş Kurtgöz’ü destekleyebilir. Tokat Milletvekili Durmaz, Çağdaş Kurtgöz’ün adaylığını destekleyebilir. Bunların hepsi, ihtimallerdir.

Bildiğim kadarıyla sahada birebir delegelerle görüşerek çalışmasını sürdüren Çağdaş Kurtgöz’ün yanı sıra, eski il Başkanı Feramuz Şahin’in de yoğun bir şekilde çalıştıklarını biliyorum. Yukarda saydığım ilçeleri baz alırsak, Çağdaş Kurtgöz’ün şanslı başkan adaylarından birisi olduğunu söyleyebilirim.

Son olarak, değerli dostum Çağdaş Kurtgöz’ü çıktığı bu yolda başarılar diliyorum.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: