Köşe Yazıları

“ÇIKACAKSANIZ ÇIKIN, YOKSA OTURUN OTURDUĞUNUZ YERDE…”

İyi Parti’nin ikinci yıl dönümü dolayısıyla bir basın toplantısı düzenlendi. İYİ Parti Tokat İl Başkanı Ömer Sağol’un katıldığı kahvaltılı toplantı, İYİ Parti Belediye Meclisi Grup Başkanı Erkan Er ve Meclis üyeleri tarafından organize edildi.

Toplantı da açıklama yapan Başkan Ömer Sağol, partisinin kuruluşunun ikinci yıl dönümünde olduğunu hatırlatarak, Genel Başkanımız Meral Akşener’in öncülüğünde İYİ Partinin kurulduğunu ve tarihin çağırdığı, milletin istediğini söyledi. Konuşmasını, parti hazırlığı içerisinde olan Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu’na getiren Başkan Sağol, “Sayın Ali Babacan ile sayın Ahmet Davutoğlu son 3-4 yıldır parti kuracaklarını söyleyip duruyor. Allah aşkına çıkacaksanız çıkın, çıkmayacaksanız bu milleti oyalamayın” şeklinde sert çıktı.

Toplantının soru cevap kısmında ise İYİ Parti Meclis Grup Başkanı Erkan Er ile Meclis Üyesi Emin Kılıç basın mensuplarının sorularını cevapladı. Tokat’ın imar konusuyla ilgili bir soru üzerine, Başkan Sağol, partisinin teknik bir heyete rapor hazırlattıklarını ve bunu önümüzdeki hafta içerisinde TSO Başkalığına vereceklerini belirtti.

Öte yandan, Meclis Grup Başkanı Erkan Er şehrin bir imar tadilatına ihtiyaç olduğuna işaret ederek, “Batı girişinde Sigara Fabrikası yerinin de imara açılması gerekiyor. Aynı şekilde, imar tadilatında karşı tarafından aynı şekilde imara tadilatı yapılmalıdır” dedi.

Belediye Meclis Üyesi Emin Kılıç ise, Tokat’ta arsa ve konutların aşırı derecede pahalı olduğunu, bunun başlıca sebebinin de arsa üretiminin olmadığını söyledi. Emin Kılıç, “Belediyenin yeniden imar çalışmalarına başlamalıdır. Sadece Tokat’ın batı girişi değil, başka girişlerinde de yeni imarlar yaparak, arsa üretimi yapmalıdır” diye konuştu.

Bu toplantı, aslında Tokat’ın en temel bir sorunu olan imar ve arsa üretimi merkezli konuşmalar, çözüme yönelik önerilerle birlikte önemli olmuştur. Tokat’ın konut ihtiyacına ilişkin, bundan bir yıl önce aldığım istatistik bilgilere göre, belki 10 yıl konuta ihtiyaç duyulmayacak. Elbette, bu konut ihtiyacı dışında başka bir realite var.

Tokat’ta en önemli yatırım olarak görülen konut/daire, ihtiyaç istatistikinden başka bir anlam ifade ediyor. Belediye Meclis Üyesi Erkan Er, belediyenin borcunun olduğunu ifade ettikten sonra, imar tadilatları ve yeni imar alanlarının açılmasıyla borcun hafifleyeceğini dile getiriyor.

Tabii, gazeteci arkadaşların İYİ Parti yönetimine yönelik eleştirileri de vardı. Özellikle, “yerel sorunlarla ilgili neden kamuoyuna bilgilendirme açıklamaları yapılmıyor” şeklindeki bir soru üzerine Başkan Ömer Sağol, “Sanırım, partimizin internet sitesini takip etmemişsiniz. Tokat’ın sorunlarına ilişkin açıklamalarımızı sitemizde yayınlıyoruz” şeklinde cevapladı.

Aslında, gazeteciler olarak salt İYİ Parti değil, CHP, MHP ve AK Parti’nin de hiçbir konuda ele avuca gelecek bir açıklama yaptıklarını düşünmüyoruz. Bu saydığım partilerimiz, ne yazık ki il binalarına kapanarak, derin bir sessizlik ve suskunluk içerisindeler. Gözleri ve kulakları Ankara genel merkezinden gelecek sese kilitlenmiş. Genel başkan ya da genel merkez kurmaylarından birisinin yaptığı açıklama üzerine, neredeyse aynı cümleler kurularak açıklama yapılıyor. Bir bakıma zevahiri kurtarmış oluyorlar. Oysa, yerel siyasette yerel sorunlara ilişkin açıklamalar olmalıdır.

Özetle, İYİ Partinin ikinci yıl dönümü kutlar, İYİ Parti İl Başkanı Ömer Sağol, Belediye Meclis Grup Başkanı Erkan Er ve Meclis üyelerine teşekkür ediyorum.

Cemal İncesoyluer

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: