Köşe YazılarıTokat'dan Güncel Haberler

SORUYORLAR… SÖYLÜYORUM!

Bu Mustafa Boyraz sevdası nerden çıktı diye soruyorlar.

Bu bir sevda değil, realitedir. En azından, bir AK Partili olarak, durumun vehametine göre bu tutum ve duruş sergilemekten ibarettir. Kendisini AK Partili olarak niteleyenlerin miladını sorun, 2002 diyeceklerdir, en fazla. Ve bu sürenin sutresine sığınarak, kendilerini AK Parti’nin sahibi sanacaklardır.

Eğer bir milattan söz edeceksek, söylüyorum bu tarih 1975’dir. MTTB’dir. Akıncılardır. Bu çeşmelerin suyunu içe içe geldik. Öyle ki, bunu Koca Bekir lakabıyla Bekir Çoşkun bilir, Kadir abi bilir, Av. Mehmet Aydın bilir, merhum Hasan Akyüz bilirdi. Kasım Yapıcı abi, Haşmet Oğuzalp abilerde bilir.

İstanbul Fatih Yurdunun reisi Kemal Akın’da bilir. Vedat Sezgin bilir, Mehmet Sezgin bilir, Ülkücülerin Kazova Reisi Cavit Temiz bilir, Halil Konyalı bilir, Halil Eker hoca bilir.

Biz Mustafa Boyraz’ı biliriz. Aramızda hiçbir ünsiyetin olmadığı da herkesin malumudur. Birbirimizi severiz, sevmeyiz. Mesele bu değildir. Ne oldu yahu, ferasetiniz mi kapandı? Mesele, Mustafa Boyraz şu bu meselesi değil. Kimsenin egosunu havalandırarak, kimsenin ikbaline gül dökecek halde değiliz. Eğer reis diyorsanız, eğer dava diyorsanız, eğer dış düşman ve işbirlikçilerinin tezgahladığı oyunu bozmak istiyorsanız, bir kere daha düşünün…

Düşünün ki, durum bildiğiniz gibi değil. Artık çayda çıra oynamanın, oyunda oynaşta olmanın, tekerleğin tümsekte kalmasının vakti değil. Sadece Tokat’ta değil, artık sadece Reise yaslanarak seçim kazanmak mümkün değil. Mevzu kişisel değil, bilesiniz. Kişisel olsaydı, Mustafa Boyraz en son tercihim olurdu.

Çünkü Mustafa Boyraz ile bir dostluğum yok, hiç olmadı. Sevmemek üzerine karşılıklı duygular içerisindeyiz. Lakin, ortada bir de realite var. AK Parti Tokat, ancak Mustafa Boyraz ile rayına girer, rotasını düzeltir, gönülleri yeniden kazanır, dostları çoğaltır, düşmanları azaltır. Konuya kişisel bakmıyorum, baksam eğer, bu şehirde 10 yıl içerisinde bir bardak çay içmediğim bir şahsı niye yazayım?

Artık makam, ikbal ve menfaat için AK Partili olanların ağalığı ve Reise gönülden bağlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hiçbir karşılık beklemeden gönül birliği içerisinde olanları maraba görme alışkanlığı bitecektir. Çünkü, reis düğmeye basmıştır, ister hoşunuza gitsin isterse gitmesin, bu siyasi harekete yük olanlar değil, Mustafa Boyraz gibi yükü hafifletecek dava adamları işbaşı yapacak…

Kimi nevzuhur AK Partililer ve siyasi hidayete ermiş şahıslar benim için tındır. Önce müktesabatına bakarım, AK Partiyi ne kadar ikbal kapısı yapmış, ne kadar nemalandığına bakarım… Baktım da, orda burda fısır fısır dedikodu kumkuması yapıyorlar ve rezil oluyorlar. Kaç günlüksün, kaç kalibreliksin… Mücahit dahi olmadan müteahhit olmuşsun, bari sus kardeşim, sus da adam sansınlar…

Evet, her ilin bir kurtuluş ve alfa ismi vardır. Eğer AK Parti toparlanacaksa, ancak bu Mustafa Boyraz ile olur, öyle nevzuhurlarla değil..

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: