Köşe YazılarıTokat'dan Güncel Haberler

BİR BAŞKAN EROĞLU KLASİĞİ

Tempo TV’nin “Yönetiyorum” programı, Tokat’ta bir canlı yayın gerçekleştirerek, programın konuk koltuğundaki Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’na gazetecilerin sorularıyla buluşturdu.

Programın yayın koordinatörü Bayram Güvercin yine perde arkasında kalmayı tercih ederken, programın başarılı moderatörü gazeteci Zekeriya Yılmaz, tarihi bir yayına imza attı.

Programa katılan, Tokat Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi gazeteci Kemal Özdilek, Tokat Gazetesi İmtiyaz Sahibi gazeteci Fatih Kılıç, TRT ve İHA Tokat Muhabiri Dursun Ekrem Er ve bendeniz, Tokat’ın gündemindeki bütün soruları Başkan Eroğlu’na yönelterek, Tokat’ın gündemine dair muhatabından cevaplar aldık.

Doğrusunu isterseniz, gerek Belediye Başkanı Eroğlu’nun, gerek gazeteci arkadaşlarımın, gerekse moderatör koltuğunda oturan gazeteci Zekeriya Yılmaz’ın performansı fevkaladenin fevkindeydi. Tokat’a dair ne varsa sorduk, cevaplarını en güzel şekilde aldık.

Başkan Eyüp Eroğlu klasiği diyebileceğim coşku, heyecan ve sinerji öylesine yüksek dozdaydı ki, bu potansiyel enerji bize de sirayet etti. Gayet açık, gayet sarih bir dille gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eyüp Başkan, dedikodusu yapılan her ne varsa, hepsinin de cevabını vermiş oldu.

İçimizde en çok soruyu Kemal Özdilek, büyük bir ustalıkla sordu. Özdilek, bizim gibi uzun cümlelerden oluşan sorular yerine kelimelerden oluşan sorular sorarak, toplam da 9 soru sordu. Mesela ben, iki soru sorabildim. Kelime sorular ile bizim sorularla birlikte, başkan yaklaşık Tokat’ın gündeminde konuşulan 20 konu başlığını hiç yüksünmeden anlattı.

Tabii programda gazeteci Fatih Kılıç olur da, Tokatspor olmaz mı? Oldu da. Ancak, Başkan Eroğlu içtenlikle bir üzüntü ve sitemini dile getirdi ve dedi ki: “Öyle bir algı oluşturuldu ki, sanki ben Belediye Başkanı olduktan sonra Tokatspor’a hiç yardım etmemişim. Bu doğru değil. Bilen biliyor, bu konuyla yakından ilgili Fatih bey çok iyi bilir. Sadece bu mu? Mesela 2019 yılında Tokat Belediye Plevnespor Balkan Şampiyonu oldu. Kimse bunu hakkıyla gündeme getirmedi. Federasyondan bir Allah’ın kulu arayıpta tebrik etmedi. O sebeple, kırgınım, üzgünüm. Başarı ödüllendirilmeli diye düşünüyorum.”

Öte yandan, Başkan Eroğlu’nun bir de müjdesi vardı. Hıdırlık Köprüsünden Geyraz’a kadar olan GOP Bulvarı sıfır asfalt yapılacağını söyledi. Tabii içme suyu Dartaş başta olmak üzere, gazeteci Zekeriya Yılmaz’ın kadın istihdamına ilişkin sorularını da cevaplayan Başkan Eroğlu, bütün şehir ve büyük şehir konularına açıklık getirdi. Büyük şehir için 750 bin dolayında bir nüfusun olması gerektiğini, şuan için Tokat’ın nüfusunun merkez 5 yıl için 185 bin dolayında öngörüldüğünü ifade eden Eroğlu, toplam il nüfusunun da 750′ e ulaşmasının mümkün gözükmediğini ifade etti. Eroğlu, bütün şehir konusunda da, 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerle birlikte gerçekleşecebileceğini ve bunun için yasa çıkması gerektiğini anlattı.

Özetle, Tempo TV’nin Yönetiyorum programı, güzel, verimli ve keyifli geçti. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: