Köşe YazılarıTokat'dan Güncel Haberler

NİYET OKUMA VE CHP’DE MÜJDE TELAŞI

Keşke, Karadeniz’de doğal gaz rezervi bulunmasaydı. Tam da bu anlama gelecek ifadeler, CHP’Lİ kurmaylar tarafından dile getiriliyor. Bunu siz anlayabiliyor musunuz?

Anlayamıyorum. Ne siyaseten nede bu ülkeye aidiyet bağ açısından CHP’nin bu tavrını anlayamıyorum.

Dün Halk Tv’de CHP’nin genel sekreteri Selin Sayek Böke’yi izledim. Kızgındı. Bulunan doğal gaz rezervinin Türkiye’ye bir faydası olmayacağını, halkın doğal gaz faturalarına yansımasının görülmeyeceğini ve bunun da yandaşlara peşkeş çekileceğini söylüyordu Selin Sayek Böke. Halk Tv’deki sunucu da heyacanlanıyor, evet evet Ayşe teyzeye bir faydası yok diyordu.

Tebrik edemediler, hakkı teslim edemediler, Türkiye’nin enerji bağımlılığının asgariye düşmesini hazmedemediler, emperyalizm’e karşı önemli bir buluş olduğunu anlayamadılar, ABD ve AB ülkelerinin sömürü dairesinden bir çıkışımızın olabileceğini kestiremediler… Üstelik, hala absürd niyet okumalarla gülünç duruma düştüklerini hala bilmiyorlar.

Bu bir başlangıç. Sakarya Enerji Bölgesindeki ilk dilim 320 milyar metreküp. Aynı alanda, zengin doğalgaz yataklarının varlığı da tesbit edilmiş. Bu rakamın 900 milyar metreküp’e ulaşması içten bile değil. Bunun anlamı ise, kabaca Türkiye’nin 50 yıllık doğalgaz ihtiyacının karşılanmasıdır.

Bütün bunlar, kimilerini ilgilendirmiyorsa, bunun adına başka birşey demek gerekiyor. Milli ve yerli olan herkesin bu gelişmelerden rahatsız değil memnuniyet duyması gerekir.

Bakın Abdullah Gül, Babacan ve Davutoğlu’nun bu konuya ilişkin bir açıklaması var mı? Yok. CHP’nin kurmayları, yazar-çizer taifesi koro halinde aleyhte oluyor mu? Evet. PKK’nın siyasal uzantısı HDP’den olumlu bir ses var mı? Yok. İşaret fişeklerini takip etmeye gerek yok. Herşey çıplak gözle görülüyor.

Birçok kaos süreçlerini başarıyla yöneten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu tarihi müjdesi, Türkiye’nin geleceğine daha umutla bakmamızı sağlamıştır. Elbette teşekkür ediyor ve destekliyorum…

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: