Köşe Yazıları

OSB katarı yola çıktı…


OSB’de artık, yatırım ve proje üzerine konuşmalar başladı. 2020-2022 faaliyet dönemi için yeni seçilen Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti toplantısı Vali Dr. Ozan Balcı başkanlığında gerçekleştirildi ve ilk toplantıda hedefler kabaca ortaya konuldu.

Bir süre önce OSB’nin 15 kişilik Müteşebbis Heyetinin 8 üyesini belirlemek üzere genel kurul yapılmıştı. Bu genel kurul çok önemliydi. Çünkü, 1.5 yıl önce yanlış bir karar alınmış, OSB’nin müteşebbis heyet ve yönetim kurulunun iki önemli doğal üyesi Tokat Valisi ve Belediye Başkanı buralardan çekilmişti. Daha doğrusu, söz konusu heyette valinin olmaması yönünde bir düşünce ortaya çıkınca, hem vali bey, hem de belediye başkanı bu heyette bizzat olmak yerine, temsilci göndermek üzere yönetimden çekilmişlerdi.

Bugünkü durum itibarıyla, OSB’de normalleşme sağlandı. Ve sağduyu bir kez daha galip geldi.
Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda OSB yatırım çalışmaları, OSB’deki fabrika sayısı ve istihdamın arttırılması için yapılacak çalışmalar ele alınarak değerlendirilmeler yapıldı. OSB’de yeni mütevelli heyetinin oluştuğunu belirten Vali Dr. Ozan Balcı, “Yönetimdeki arkadaşlarımızın hepsi birbirinden değerli ve kıymetli arkadaşlarımız. OSB’nin bugüne kadar gelmesinde de çok güzel hizmetler yapılmış. Buranın bugüne kadar gelmesinde imarında, ihyasında, katkı sağlayan siyasetçisinden iş adamına, ustasından mühendisine, emekleri ile dirilten işçilerine kadar herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, OSB’nin “ortak akılla” yönetileceğini söylüyor. Yani, dünde yaşanan sıkıntılar üzerine konuşmak yerine, yarına bakan ve projeksiyon tutan bir tavır sergiliyor. Doğrusu da budur zaten. Sürekli “düne uyanmanın ve dünde kalan bir dönemi” konuşmanın ne OSB’ye nede Tokat’a bir faydası yok. Zaten Vali Balcı’da, toplantıda yaptığı değerlendirmede, “Valiliğimiz, Belediye Başkanımız, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz, Meclis Başkanımız, TSO Başkanımız, işadamlarımız el ele verdik, bizim derdimiz Tokat diyoruz. Çünkü insanlarımız bizlere umut bağlıyor. Hedefimiz inşallah, ortak aklı işleterek burayı hep beraber yönetmek” diyerek, geleceğe ilişkin tutumunu net olarak ortaya koyuyor.

“10 Bin İstihdamı Hedefliyoruz”
Vali Dr. Ozan Balcı sözlerini şöyle sürdürdü; “Müteşebbisi daha etkin kılacağız. Hedefimiz şu; aş, iş sorunun çözümüne katkı sağlamak, istihdamı artırmak. İstihdamı 10 bin seviyelerine çekmeyi hedefliyoruz. Bizim bir numaralı hedefimiz bu. Genişleme alanı sağlamamız lazım. Sağ olsun İl Özel İdaresi, İl Genel Meclis Başkanımız, İl Genel Meclis Üyelerimiz bu yıl İl Özel İdaresi kaynaklarından 2 milyona yakın bütçe ayırdılar. Buranın altyapısını ve üstyapını düzelteceğiz.”

Vali Dr. Ozan Balcı’nın toplantıda peşpeşe sıraladığı yapılacak işler önceliğinde: OSB’de 2 bine yakın bayanımız çalışıyor, buraya anaokulu yapılması planlanıyor. Bunun için bir hayırsever ile anlaşma sağlandı. OSB Bölgemizin camisi yok, hayırseverler yaptırmak istiyor, onlara destek verilecek. Arıtma sistemi yok, arıtmayı bir an evvel yapılması lazım. Burada çok kıymetli çocuklar var bizim geleceğimiz olan, OSB’ye bağlı bir okul kurulacak. Bu çocuklarımızı bir meslek sahibi yapacağız. Yeni teknoloji getirilmesine katkı sağlanacak. Devletimizin hibe ve kredileri var, bu kredilerden sanayicilerimizin faydalanması için gerekli adımlar atılacak.

İşte olay budur. “Halka rağmen halk için” hipotezi olamayacağı gibi, şehirlerin lokomotifi olacak OSB’de de “devlete rağmen” bir şeyin dört başı mamur yapılması mümkün değil. OSB’de ortak akıl ve sağduyu işbaşındadır. Bundan sonra beklentimiz, endüstriyel tarım, istihdam ve buna bağlı olarak yatırımcının Tokat OSB’ye getirilmesidir. OSB katarı kararlı bir şekilde yola çıkmıştır. Tekrar hayırlı olsun, Allah utandırmasın…

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
%d blogcu bunu beğendi: